piekarniki na gorące powietrze opinie

Zobacz wideo

Rukola z gorącą fetą

, aby się połączyły. Papryki pieczemy w piekarniku. Gdy skórka zacznie czernieć, wyjmujemy je z piekarnika i wkładamy do torebki foliowej - zawiązujemy. Ostudzone papryki obieramy ze skórki. Usuwamy środki z nasionami, a strąki kroimy w szerokie pasy. Fetę panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej

Babeczki na gorąco

rozmrożonego ciasta francuskiego wyciąć krążki takiej wielkości, by można było wyścielić nimi dno i boki foremek (najlepiej troszkę większych, jak do muffinek). Miseczki ciasta napełnić (po brzegi) farszem, po czym piec w piekarniku nagrzanym do 190°C, aż ładnie się zrumienią. ciasto francuskie;ser;boczek;por

Rukola z gorącą fetą

, sól, pieprz, 6 łyżek oliwy Wszystkie składniki sosu, prócz oliwy, połączyć. Potem stopniowo dodawać oliwę. Całość wymieszać. Całe papryki włożyć do gorącego piekarnika (200 st. C), piec na ruszcie, obracając, kiedy zaczną brązowieć na bokach. Wyjąć, gorące włożyć do papierowej torby, zamknąćją

Ciastka z jabłkami na gorąco

cukrem pudrem wymieszanym z wanilią i jedz, póki gorące! Te ciasteczka są najlepsze w kilka minut po wyjęciu z piekarnika mąka;masło;śmietana;jajko;żółtka;drożdże;cukier;jabłka;cukier puder;

Crema Catalana (krem waniliowy na gorąco)

300 ml mleka, 200 ml kremówki, skórka z 2 pomarańczy, kawałek cynamonu, rozcięta laska wanilii, 5 żółtek, 5 dag cukru, tarta gałka muszkatołowa, 6 łyżek cukru Rozgrzej piekarnik do 150°C. Na blachę wlej tyle gorącej wody, aby sięgała do 2 cm wysokości, ustaw na środkowym poziomie piekarnika

Najnowsze