piekarniki kolorowe nomi

Kolorowe szaszłyki

natki pietruszki. Boczek kroimy w plastry, paprykę w kwadraty, a cebulę w talarki. Wszystko to nadziewamy na szpikulce do szaszłyków w kolejności jaką lubimy. Szaszłyki zakończamy nutą owocową - winogronami. Pieczemy w piekarniku lub na grillu, około 30 minut, w połowie pieczenia szaszłyki

Kolorowe szaszłyki

karmelizujemy cukier, dodajemy masło i bulion z kury. Garnek stawiamy na kuchence i gotujemy na małym ogniu 2-3 minuty, często mieszając. Dodajemy sos chilli, ocet balsamiczny i ziarna sezamu. Doprawiamy solą. Tak przygotowane szaszłyki są lekkostrawne. Można je też przygotować tradycyjnie w piekarniku lub na

Tarta z kolorową papryką

rozwałkuj ciasto i wyłóż nim formę o średnicy 26 cm. Na ciasto połóż pergamin lub folię aluminiową, a na wierzch wysyp fasolę, groch lub specjalne ciężarki do pieczenia - dzięki temu podczas pieczenia spód tarty nie wyrośnie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz około 20 minut. Następnie

Ciasto "Kolorowe oczy"

, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać, na koniec dodać 2 łyżki wody. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Tak samo przygotować biszkopt jasny, nie dodawać tylko kakao

Kolorowa frittata z owocami morza

, aż frittata się napuszy i będzie&; 65279; delikatnie przyrumieniona. Wyjmujemy formę z piekarnika, posypujemy pokrojonymi w kostkę pomidorami, doprawiamy świeżo zmielonym&; 65279; pieprzem kolorowym po 5 minutach kroimy w ćwiartki i wyjmujemy z formy na talerze. Można podawać na ciepło jak i na

Najnowsze