natki pietruszki. Boczek kroimy w plastry, paprykę w kwadraty, a cebulę w talarki. Wszystko to nadziewamy na szpikulce do szaszłyków w kolejności jaką lubimy.
Szaszłyki zakończamy nutą owocową - winogronami. Pieczemy w piekarniku lub na grillu, około 30 minut, w połowie pieczenia szaszłyki
. Przygotować blachę, ja użyłam blachy z piekarnika, ciasto upiekło się cieńsze. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć ciasto. Piec 20 minut w temperaturze 170-180 stopni C na jasnozłoty kolor.
Jak biszkopt się upiecze, od razu zdjąć papier, przykryć ściereczką, posmarować biszkopt
, aż frittata się napuszy i będzie&; 65279; delikatnie przyrumieniona. Wyjmujemy formę z piekarnika, posypujemy pokrojonymi w kostkę pomidorami, doprawiamy świeżo zmielonym&; 65279; pieprzem kolorowym po 5 minutach kroimy w ćwiartki i wyjmujemy z formy na talerze. Można podawać na ciepło jak i na
pokroić w grubsze słupki. Przyprawy zmieszać ze sobą i opanierować plasterki polędwicy. W środek każdego włożyć 1 kiełbaskę i po jednym paseczku ogórka i kolorowej papryki, zawinąć jak zrazy. Gotowe zrazy opanierowac w bułce tartej a następnie w jajku. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na yotz kolor, pryeoz
50 dag krewetek,
3 ząbki czosnku,
2 kolorowe papryki,
Duża cebula,
Oliwa ,
Ryż,
Curry, kurkuma, sól, pieprz, słodka i ostra papryka, oregano, bazylia Krewetki obrać i włożyć do szczelnie zamykanej miski razem z pokrojoną w kostkę papryką i cebulą (jak na szaszłyki). Zrobić z oliwy, czosnku i