konserwowanych brzoskwiń. Ciasto wylewamy do formy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. W zależności od piekarnika wypiekać w ok. 45-50 minut (piekarnik gazowy) lub ok 30-35 minut (piekarnik elektryczny)w 180 C. Jak już będzie złocistego koloru wybieramy z piekarnika. Ciasto można przygotować także z
ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po godzinie, piec w piekarniku gazowym w temp. 170 stopni lub elektrycznym przez 1 godzinę. Po wyjęciu z piekarnika przykryć ściereczką. Smacznego! mąka;sezam;dynia;woda;drożdże;mąka;cukier;woda;
przestudzeniu wlać do herbatników tyle, by masa miała konsystencję mokrego piasku. Gotową masą wykładamy spód i brzegi blachy. I wkładamy do nagrzanego wcześniej piekarnika i pieczemy ok. 20-30 min w piekarniku gazowym nastawiamy temperaturę na 5. Gdy herbatniki lekko się przypieką wyłączamy piekarnik i lekko
kolor.
Przygotuj pesto: paprykę opiecz nad palnikiem kuchenki i obierz ze skórki. Jeżeli nie masz kuchenki gazowej, użyj piekarnika - wyłóż paprykę na blaszkę, skrop niedużą ilością oliwy i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na jakieś 10 minut, aż skórka sama będzie odchodziła od miąższu. Nie
mąki ciasto może pochłonąć więcej, bądź mniej wody. Zbyt płynne ciasto nie wyrośnie. Gdy osiągnie konsystencję gęstej śmietany
wylewamy do dużej brytfanny wysmarowanej smalcem i pieczemy przez ok. 1,15 h w temperaturze odpowiadającej 5 w piekarniku gazowym (ok.200 stopni C). Smak ciasta powinien być