. Następnie pieczemy ok. 75 minut na rożnie lub na ruszcie rozgrzanego do 180°C piekarnika (pod mięsem ustawiamy naczynie, do którego będzie ściekał sos). W czasie pieczenia często polewamy roladę sklarowanym masłem, a na końcu smarujemy łyżką śmietany. Gotową pieczeń kroimy na plastry. cielęcina;gałka
pieprzem, skrop sokiem z cytryny, włóż do miski, przykryj i na 1-2 godz. wstaw do lodówki. Potem przetrzyj kurczaka dłonią nasmarowaną oliwą, nadziej na rożen i upiecz. Jeśli nie masz rożna, możesz wsunąć drób do specjalnego foliowego rękawa, ułożyć w brytfannie, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C i
, dodawaj po jednym żółtku, potem rum, migdały, rdzeń wyjęty z rozkrojonej laski wanilii oraz oba rodzaje mąki. Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie wymieszaj ją z ciastem. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Tortownicę posmaruj masłem, na jej dnie równo rozsmaruj 2 łyżki ciasta. Piecz około 5 minut. Gdy
lodówki na 4 godz. Następnie udka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i zapakować próżniowo w foliową torebkę. W garnku zagotować wodę, włożyć udka w torebce. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 100 st. C i piec przez 4 godz. Po tym czasie wyjąć udka z torebki i jeszcze gorące podsmażyć na małej