masło, oliwa, przyprawa włoska, ząbek czosnku, cebula w proszku, sól, pieprz lub chili, chleb lub bułka Wszystko wymieszać, smarować kromki pieczywa, piec na grillu (smarowidłem do góry). Można też w piekarniku. masło;przyprawa;czosnek;cebula;pieprz;chili;chleb;bułka;
1 kg ziemniaków, pół szklanki oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, sproszkowana ostra papryka Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać ze skórki i polać oliwą zmieszaną z rozgniecionym czosnkiem. Posypać papryką i zapiekać na grillu (można też w piekarniku) aż powstanie chrupiąca skórka. Podawać jako
steki z antrykotu,musztarda,oliwa,pieprz,sól Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso skropić oliwą, natrzeć musztardą, a następnie odstawić do lodówki na kilka godzin.
Zamarynowaną wołowinę obsmażyć z obu stron na grillu lub patelni grillowej, doprawiając podczas smażenia solą i pieprzem, a
około godziny w piekarniku z termoobiegiem (180 st) lub na grillu, około 1,5 godziny, ciągle przewracając.
Pycha razem z surówką z rzodkiewki, szczypiorku i jogurtu lub z sosem tzatziki:)
Smacznego!!! piersi z kurczaka;papryka czerwona;papryka;papryka;papryka;przyprawa;oliwki;
gładkie) dodajemy mleko z masłem i gałkę muszkatołową, solimy jeśli to potrzebne. Wszystko dokładnie mieszamy.
Masa musi być gęstsza niż klasyczne puree, tak aby można z niej było formować bezy.
Blachę smarujemy cienką warstwą masła, łyżką układamy na niej ziemniaczane bezy i pieczemy w piekarniku