piekarnik parowy przepisy

materiał promocyjny partnera

Piekarniki, które pomogą Ci wzbić się na kulinarne wyżyny

Piekarniki, które pomogą Ci wzbić się na kulinarne wyżyny

Na fali popularności programów kulinarnych nawet ci z nas, którzy dotąd opierali się pokusie zostania szefem kuchni, postanowili spróbować swoich sił w tej sztuce. Nie od dziś wiadomo, że wrodzony talent sam się obroni - istnieje jednak rozwiązanie, które pomoże w realizacji nowej pasji również osobom, które tych zdolności są pozbawione - wystarczy w odpowiedni sposób zaaranżować kuchnię. Podpowiadamy, jakie rozwiązania zastosować, aby kulinarne zmagania stały się prawdziwą przyjemnością!

Piekarnik do zabudowy - przeczytaj, zanim kupisz

Dawno minęły czasy, kiedy funkcje piekarnika ograniczały się do samego pieczenia w różnych temperaturach. Od nowoczesnego AGD powinniśmy wymagać znaczenie więcej. Czym należy się kierować przy wyborze piekarnika do zabudowy?

Warto mieć piekarnik parowy!

Gotowanie na parze cieszy się ogromną popularnością. Tę metodę obróbki potraw od dawna cenią szczególnie profesjonalni szefowie kuchni. Wiedzą, że para jest sekretem przygotowywania potraw zdrowych, smacznych i apetycznych.

Zobacz wideo

Kuchnia idealna

Kuchnia idealna

piekarnika. Aby jeszcze bardziej ułatwić gotowanie, wybierz piekarnik z automatycznymi programami do pieczenia oraz funkcją zapamiętywania ulubionych przepisów. Taki piekarnik to gwarancja udanego i powtarzalnego efektu.   Czystość pod kontrolą   Inwestując w dobrą zmywarkę zyskujesz pięć

Szparagi pieczone z piekarnika - przepis blogera

. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 20 minut ( czas zależy od piekarnika szparagi mają się lekko przyrumienić, należy nie spalić delikatnych czubków ) . Szparagi czy są upieczone sprawdzamy wbijając w nie widelec, jeśli lekko wchodzi, a szparagi są przyrumienione. Czas wyjąć szparagi

Chałka drożdżowa - przepis blogera

ja wkładamy do formy która ma wzór plecionki. Pamiętajmy, że formę trzeba wysmarować tłuszczem żeby ciasto nie przywarło. Formę wstawiamy do piekarnika i rozgrzewamy go do 200 C i pieczemy chałkę do 30 minut. (chałka jeszcze urośnie wraz z rozgrzewaniem piekarnika). Wyciągamy z piekarnika i - uwaga

Bezglutenowa pizza - przepis blogera

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyrobić ciasto - robię to dalej w malakserze aż ciasto zaczyna tworzyć kulę. Ciasto jest klejące, ale takie ma być. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza (z termoobiegiem, jeśli nie macie, to do 190). Przygotować dwa kawałki papieru do pieczenia. Ciasto

Sernik krakowski (przepis tradycyjny)

godziny. Potem bierzemy 2/3 ciasta i wykładamy spód posmarowanej masłem blaszki. Nakłuwamy i pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Wyjmujemy, studzimy lekko. Teraz masa serowa: Ser przepuszczamy 3 razy przez maszynkę. Oddzielamy żółtka od jajek. Ucieramy żółtka z cukrem. Do pulchnej masy

Pieczone ziemniaki. Przepis podstawowy

1 kg młodych ziemniaków, 1 łyżka masła, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka ziół prowansalskich Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę (co najmniej 2 cm). Blaszkę do pieczenia wysmaruj masłem, wysyp na nią ziemniaki, polej oliwą z oliwek, posyp ziołami i 1 łyżeczką soli. Wstaw do piekarnika

Najnowsze