piekarnik parowy do czego

MT

Myjka parowa - jaką wybrać? Na co zwrócić uwagę przed zakupem?

Myjka parowa - jaką wybrać? Na co zwrócić uwagę przed zakupem?

W natłoku codziennych spraw i obowiązków sprzątanie to dla wielu strata czasu i prawdziwy horror. Nie musi tak jednak być. Obecnie na rynku dostępne są sprzęty, które nie tylko skracają czas sprzątania do minimum, ale także są ekonomiczne i łatwe w użyciu. Przykład? Myjki parowe, które szturmem zdobyły polski rynek. Podpowiadamy, jak wybrać najlepszą myjkę parową i na które parametry zwrócić największą uwagę, by kupić .

Kuchnia idealna

Kuchnia to nie tylko miejsce, gdzie przyrządza się posiłki. Kuchnia to serce każdego domu, w którym spotykają się wszyscy domownicy. Jest wizytówką Twojego mieszkania. To zarazem miejsce oczekiwania, dlatego musi zapraszać gości i domowników. Odpowiednio stylowa oddaje klimat domu podkreślając charakter wnętrza. Jednak najważniejszą zaletą kuchni powinna być funkcjonalność. Komfort zapewni dopasowanie do indywidualnych potrzeb, zwyczajów, według Twoich reguł

Zobacz wideo

Tarteletki z truskawkami

za twardą (w razie czego dodajemy nieco wody), nie klejącą się (w razie czego dodajemy nieco mąki) kulę. Wkładamy ją na 1/2-1 godz. do lodówki. Ciasto wałkujemy na prostokąt grubości 3 mm i wycinamy w nim kółka nieco większe od foremek. Foremki smarujemy margaryną, wyklejamy ciastem, które nakłuwamy

Jagodzianki

podzielić wyrośnięte ciasto na kawałki o wadze 5 dag, rozpłaszczać i nakładać po 1 kopiastej łyżce jagód, starannie zalepiać, formować w kulki, rogaliki, kwadraty - czego dusza zapragnie. 5. Rozgrzać piekarnik, posmarować skłóconym jajkiem, posypać kruszonką i upiec w gorącym piekarniku. Smacznego

Włoska focaccia

użyć do tego łyżki) tak, żeby pozapełniać wgłębienia. Następnym krokiem będzie nastawienie piekarnika na 220 stopni C, czego osiągnięcie może zająć mu dłuższą chwilę. Kiedy piekarnik już się nagrzeje, spryskujemy całe ciasto wodą, albo przy pomocy psikacza do prasowania albo rozpryskując ją palcami

Kuskus królewski

goździkami i jeszcze 30 minut (cały czas na małym ogniu) gotujemy. Na 10 minut przed końcem dodajemy nie obrane, pokrojone w kawałki cukinie. Ugotowane warzywa powinny być miękkie, ale nie rozgotowane. A teraz coś, czego ani Tunezyjczyk, ani Marokańczyk nie robi, a ja uważam za wręcz konieczne. Wywar

Cynamonowe drożdżówki

nie było przeciągu... (miskę przykrywam czystą bawełnianą ściereczką... Ciasto sobie rośnie....i rośnie a po godzinie podwaja lub nawet potraja objętość.... Gdy ciasto jest gotowe do zagniatania, nastawiam piekarnik na 180oC i przygotowuję nadzienie: Masło wkładam do maleńkiej miski a tę wstawiam do

Najnowsze