. Przykryj i duś pomidory do czasu, aż się rozpadną i utworzą gęsty sos. Wtedy dodaj śmietanę, oregano, szczyptę cukru i sól do smaku. Zamieszaj i zagotuj jeszcze raz. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Kukurydzę odsącz z wody. Każdą kolbę posyp pieprzem cayenne i solą, nasmaruj oliwą z oliwek. Poukładaj
6 dużych ziemniaków, pół główki czosnku, ser żółty, przyprawa do potraw z ziemniaków lub sól,słodka papryka mielona, oliwa z pestek winogron bądź zwykły olej. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Na brytfance rozłożyć papier do pieczenia i wrzucić pokrojone ziemniaki.Obrać czosnek i wrzucić całe
6 białek,
350 g cukru,
1 łyżeczka octu,
2 łyżeczki skrobi kukurydzianej,
szczypta soli,
250 g mascarpone,
150 g śmietany ,
1 opakowanie cukru waniliowego - a jeszcze lepiej prawdziwa wanilia + zwykły cukier,
dowolne owoce - u nas:,
truskawki,
kiwi,
granat Piekarnik rozgrzać do 140 stopni. Białka
4 czerwone, mięsiste papryki,2 ząbki czosnku,1 opakowanie (200 g) sera typu feta,oliwa Papryki umyj, osusz i połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika z włączonym termoobiegiem rozgrzanego do 180 st. C (ok. 200 st. zwykły piec) i piecz 30-45 minut, aż skórka będzie
wyłożoną papierem do pieczenia (pamiętaj, żeby zachować między nimi odległość ? będą rosły podczas pieczenia). Wierzch posmaruj żółtkiem rozmąconym z łyżką wody. Wstaw do piekarnika z włączonym termoobiegiem rozgrzanego do 190 st. C (ok. 210 st. C zwykły piec). Piecz 10-15 minut, aż ładnie wyrosną i się