1.5 szklanki mąki,10 łyżek masła,2 jajka,100g ciemnej czekolady,100g czekolady mlecznej,2 łyżki mleka,1 szklanka brązowego cukru,4 łyżki przyprawy do piernika,9 truskawek,bita śmietana w sprayu Masło rozpuszczamy w mikrofali i mieszamy z cukrem, odstawiamy. W mikrofali zaczynamy rozpuszczanie
pieprzymy. Następnie dodajemy 5-7 łyżeczek sosu lub musztardy. Wszystko ze sobą mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Formujemy kotlety, smażymy. Kotlety wkładamy do bułki na wierzchu kładziemy ser. Możemy całość lekko zapiec w piekarniku lub podgrzać w mikrofali. stosunek pokrojonych warzyw do
lub układamy w plasterkach, zawijamy w rulon i podgrzewamy na patelni, w piekarniku lub mikrofali tak, aby całość była gorąca, a ser żółty się stopił. Opcjonalnie możemy jeść ze śmietaną, która nadaje potrawie świeżości. naleśniki;mięso mielone;pomidory;kukurydza;fasola;czosnek;pieprz;ser żółty;
utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawaj po jednym jajku wciąż ucierając, potem dodaj czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej lub mikrofali. Wymieszaj. Do masy dodaj mąkę, proszek, kakao, ziele angielskie oraz orzechy. Dokładnie wymieszaj ciasto i wstaw pod przykryciem do lodówki na całą noc
pergamin 4 krążki o średnicy 8 cm. Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz przez 10-12 minut.
Przygotuj mus: w rondlu podgrzej 60 ml śmietany (pozostałą śmietanę wstaw do lodówki). Czekoladę posiekaj na drobne kawałki, odłóż niewielką część do dekoracji, a resztę przełóż do gorącej