Restauracja Eko-Bar mieści się w Tarnowie przy ulicy Elektrycznej. Lokal swoje menu, nazwę oraz filozofię kuchni opiera na zasadach zdrowej żywności. Eko-Bar to poza tym ... małopolskie Tarnów Elektryczna 2 33-100
konserwowanych brzoskwiń. Ciasto wylewamy do formy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. W zależności od piekarnika wypiekać w ok. 45-50 minut (piekarnik gazowy) lub ok 30-35 minut (piekarnik elektryczny)w 180 C. Jak już będzie złocistego koloru wybieramy z piekarnika. Ciasto można przygotować także z
mikstury. Dodać wanilię i orzechy7.Wlać do korytka i wyrównać8.Piec aż paczytek włożony do środka bedzie suchy, ok 50-60 min (w piekarniku elektrycznym szybciej). Odstawić na 10 min i wyjąć do wystygnięcia. mąka;orzechy włoskie;
wypiekacza do chleba i po prostu samo się piecze.
Natomiast w piekarniku elektrycznym, to już musimy wyrobić ciasto, pozostawić do wyrośnięcia w ciepłem miejscu ok 0.5 godz. Po tym czasie do piekarnika na 1 godzinę temp. ok. 210 stopni.
Cenna uwaga:
Jeśli nie mamy któregoś z rodzaju płatków, albo
ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po godzinie, piec w piekarniku gazowym w temp. 170 stopni lub elektrycznym przez 1 godzinę. Po wyjęciu z piekarnika przykryć ściereczką. Smacznego! mąka;sezam;dynia;woda;drożdże;mąka;cukier;woda;