piekarnik ładne bricoman

Duszonka z dorsza

kilka ładnych dorszy - użyliśmy filetów, ładny świeży kawałek słoniny, 3 cebule, 4 łyżki przecieru pomidorowego, pół szklanki oleju, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól Rybę oczyścić z ości, na dnie brytfanki ułożyć pokrojoną w paski słoninkę, na niej warstwę oczyszczonej pokrojonej na

Dorsz z brukselką

. Składniki sosu zmiksować na krem. Usunąć nieładne zewnętrzne liście brukselki. Ściąć wysoko nasadę łodygi, zdejmować pojedyncze listki z kapustki, tak by uzyskać ich jak najwięcej. Minigłówki, które zostaną, wykorzystać do innego dania. Po wyjęciu ryby z piekarnika trzymać ją w cieple. W tym czasie wrzucić

Cytrynowe tarteletki z truskawkami

truskawki,ciasto francuskie,krem z mascarpone,migdały Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Przygotować foremki na tarteletki o średnicy ok.10 cm. Ciastem wyłożyć spód i boki foremek, wyłożyć folią aluminiową i obciążyć np. fasolą. Foremki wstawić do piekarnika i piec przez 20 minut. Następnie zdjąć

Ziemniaki po francusku

z mlekiem, roztartym czosnkiem, gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Wstawić do gorącego piekarnika (nagrzanego do 180°C) i piec 50-60 min (czas pieczenia zależy od grubości zapiekanki). Ładnie zrumienione postawić na stół. Serwować jako dodatek do mięs. Takie ziemniaki można przygotować wcześniej

Szaszłyki z krewetek

Zmiksuj krewetki z solą, cukrem i pieprzem. Dodaj tyle oleju, aby otrzymać dość gęstą masę. Oklej nią namoczone w wodzie szpadki do szaszłyków (patrz zdjęcie). Ułóż na grillu lub na blasze piekarnika, piecz, aż powierzchnia szaszłyków ładnie się przyrumieni (możesz też usmażyć je w głębokim tłuszczu

Najnowsze