, pieprz, zioła Makaron Conchiglioni jest gościem w moim domu na podkarpaciu. Bardzo go lubię, ale sporadycznie przygotowuję, bo przysmak jest pracochłonny, ale świetnie smakuje. Oczywiście muszle można nadziewać czym się tylko chce ja nadziewam kalafiorem, ryżem, marynowanymi pieczarkami, czosnkiem i
smaku.Nie dodaję już zawiesiny z mąki i wody , bo potrawa jest dość gęsta.Zaznaczam , że nie znam oryginalnego przepisu na bogracz.Ten robię w swoim domu i w mięso;cebula;pieczarki;owoce;papryka;papryka;ziemniaki;przecier pomidorowy;majeranek;bazylia;oregano;papryka czerwona;przyprawa;czosnek;ziele
- główka większej kapuchy,
Farsz:,
- 2 szklanki ugotowanego na sypko ryżu,
- 10-15 dag grzybów,
- 30 dag pieczarek,
- jajko,
- 1-2 łyżki masła,
- cebula,
- 2 szklanki bulionu,
Sos:,
- 3 kopiate łyżki koncentratu pomidorowego,
- 2/3 szklanki śmietany,
- 1 łyżka mąki,
- 1/3 szklanki posiekanej
suszonymi borowikami). Indyka podawaj z sosem. W niektórych domach zamiast indyka podaje się na świąteczny obiad pieczonego kurczaka z sosem z uprażonych na oliwie orzeszków piniowych i suszonych śliwek kalifornijskich. brandy;wieprzowina;kiełbasa;grzyby;pieczarki;mleko;jajko;masło;rozmaryn;pieprz;tłuszcz
Ciasto: 30 dag mąki, 2 łyżki oliwy, 2 dag drożdży, 200 ml wody mineralnej (niegazowanej), łyżeczka cukru, pół łyżeczki soli Chcesz nadać pizzy neapolitański charakter? Wystarczy, że zmodyfikujesz farsz - kiełbasę zamienisz na tuńczyka, a polski ser na mozzarellę. Po co robić pizzę w domu