pieczarki hodowla domowa

Bar Pieczarka

Bar Pieczarka to lokal serwujący pyszne domowe obiady w niskiej cenie. łódzkie Łódź Piotrkowska 106/110 90-004

Pizza domowa

, papryka; oregano; bazylia   Farsz: 30 dag szynki 30 dag pieczarek 30 dag sera żółtego 1 cebula kilka łyżek kukurydzy 2 pomidory Drożdże ,1/4 wody najlepiej letnią, łyżeczkę cukru, troszkę mąki rozrobić rozczyn na gęstość gęstej śmietany pozostawić do wyrośnięcia ok. 30 min, następnie

Domowy rosół

1.5 l wody, 1/2 porcji kurczaka, 1/2 szklanki wytrawnego wina, 2 listki laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 2 średnie marchewki, 1 korzeń pietruszki, 2 łodygi selera naciowego, kawałeczek selera, pęczek natki pietruszki, 1 ząbek czosnku, 1 mała cebula, 4 małe pieczarki, 1 gałązka rozmarynu, sól

Pizza domowa w brytfance

Na ciasto: , - pół szklanki przegotowanej ciepłej wody, - 1/5 kostki drożdży, - łyżeczka cukru, - łyżeczka soli, - mąka tortowa - ilość zależy od wielkości brytfanki, - oliwa z oliwek - nie żaden olej, - kminek, Na farsz:, - ser żółty, - salami pepperoni, - pieczarki, - papryka słodka - czerwona

Pieczarkowe risotto

1.5 litra rosołu (najlepiej domowej produkcji; można też użyć rosołu z Marks&Spencer - bez sztucznych dodatków), Bouquet garni (w gazę zawinąć kilka gałązek tymianku i rozmarynu, dodać dwa obrane ząbki czosnku), 1 średnia cebula, 8 łyżek masła, opakowanie ryżu arborio, pół szklanki białego

Najnowsze