piece kuchenne kaflowe

Mp.

Surowość po polsku, czyli dom we Wrocławiu

Surowość po polsku, czyli dom we Wrocławiu

Wnętrza tego domu we Wrocławiu kryją mnóstwo nietuzinkowych akcentów.

Kawalerka w łódzkiej kamienicy

Daniel do zakupu kawalerki w łódzkiej kamienicy podszedł z przymrużeniem oka. Dosłownie, ponieważ stan mieszkania nie ujawniał jego potencjału. Od czego jednak jest wyobraźnia?

Kuchnia w wiejskim stylu

Urządzenie kuchni w wiejskim stylu jest dość łatwe i przyjemne, ale wymaga sporej konsekwencji w doborze mebli, AGD czy elementów dekoracyjnych. Tylko wtedy stworzą spójną, miłą dla oka całość, przestrzeń, w której będzie się sympatycznie przebywać i smacznie gotować.

Zobacz wideo

Najpopularniejsze tematy wnętrzarskie

przedpokoju białe firanki styl art deco aranżacje starych domów aranżacje salonu z fototapetą aranżacje kuchni z piecem kaflowym aranżacja szafy w salonie aranżacja pokoju w kamienicy anioły akcesoria do łazienki afrykańskie wnętrza ściany przesuwane do mieszkania

Numer 11/2004

, by pokrycie było szczelne, dobrze przewietrzane i... ruchome. OGRZEWANIE Kaflowego pieca czar Po latach mody na kominki do naszych domów powracają piece kaflowe. Z zewnątrz są tak samo piękne jak kiedyś, za to w środku - nowoczesne. A jak grzeją! HISTORIA PRAWDZIWA Prosto z budowy Justyny i Artura

Pieczeń wołowa i pieczone bataty

. Mięso popieprzyć i posmarować olejem. Obsmażyć je na mocno rozgrzanej patelni po 2 minuty z każdej strony. Przełożyć je do brytfanki, obok umieścić pokrojone na ćwiartki cebule, przekrojoną na pół główkę czosnku oraz całą papryczkę chili. Piec około 35-40 min do momentu kiedy mięso osiągnie wewnątrz

Nadziewany indyk pieczony

, zszywamy nicią kuchenną i spłaszczamy naciskając na pierś. Indyka szpikujemy cieniutkimi paseczkami słoniny i wkładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Polewamy roztopionym masłem i skrapiamy wodą. Pieczemy 3,5 godziny w temp.180 stopni. Podczas pieczenia często polewamy wodą z winem i

Pieczeń wieprzowa w piwie z gruszkami i borówkami

1 kg szynki lub łopatki wieprzowej,sól,świeżo zmielony czarny pieprz,tymianek,2 łyżki miodu,cebula,2 łyżki oleju,szklanka jasnego piwa,4-5 gruszek,cytryna,3-4 łyżki żurawin lub borówek Mięso myjemy, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem i tymiankiem. Formujemy pieczeń, związujemy nicią kuchenną

Wytrawne ciasteczka z makiem

1/2 łyżeczki soli,łyżeczka proszku do pieczenia,250 g mąki,60 g zimnego masła,2 łyżki maku Mieszamy sól, proszek do pieczenia i mąkę. Wyrabiamy z masłem i makiem, aż powstanie kruszonka. Wlewamy 5 łyżek zimnej wody i szybko zagniatamy. Zawijamy w folię kuchenną, wkładamy do lodówki na godzinę

Babeczki malinowe

1 kostka (200 g) miękkiego masła,1 szklanka (200 g) cukru,1 i 1/4 szklanki (200 g) mąki pszennej,1 łyżeczka proszku do pieczenia,sól,50 g mielonych migdałów,4 jajka,2 łyżki (30 ml) mleka,150 g malin Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Masło ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj

Najnowsze