piece kaflowe chlebowe

Zobacz wideo

Babka chlebowa

. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie, dodając porcjami, połączyć z ciastem. Formę wysmarować margaryną, wysypać mąką i napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec babkę około 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. chleb;migdały;jajko

Chłodnik na kwasie chlebowym

100 g pieczonej cielęciny, 2 jajka, 2/3 szklanki śmietany 18%, l litr kwasu chlebowego, łyżeczka musztardy, cukier, sól,pieprz, 2 ogórki, pęczek koperku, szczypiorek Pieczeń kroimy w paski. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół. Żółtka miksujemy ze śmietaną i kwasem

Orzechowy specjał chlebowy

na później).Ustaw program 1 i włącz automat. Czas pieczenia 3 - 3,5 godziny (zależy to od rodz.automatu). Automat sam miesza, grzeje, czeka aż ciasto wyrośnie i upiecze. Kiedy automat piszczy dodajemy resztę orzechów. Po upieczeniu chlebek najlepiej smakuje z samym masłem, lub z trójkącikami sera

Pudding chlebowy z porem

ser, dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Ostrożnie przelej masę do naczynia żaroodpornego, tak aby równomiernie wypełniła całość, i odstaw na ok. 20 minut. Wstaw do pieca rozgrzanego do 180 st. C i piecz ok. 25-30 min, aż wierzch puddingu się zrumieni i powstanie chrupiąca skórka. Podawaj na

Babka chlebowa lukrowana

połącz z ciastem. Formę (natłuszczoną i posypaną mąką) napełnij ciastem do 2/3 wysokości. Piecz godzinę w temp. 175°C. Ostudzoną babkę możesz polukrować. chleb;migdały;jajko;cukier;goździki;

Najnowsze