piec parowy i piekarnik

mapind

Co wybrać piekarnik zwykły czy parowy?

Co wybrać piekarnik zwykły czy parowy?

Jaki piekarnik wybrać - zwykły czy parowy - to pytanie, które zadaje sobie wiele osób. Piekarniki parowe, znane w gastronomi, do domowych kuchni trafiły całkiem niedawno. Czy jednak warto w nie zainwestować?

Wszystko o piekarnikach. Przeczytaj zanim kupisz

Piekarnik nie tylko piecze, ale również grilluje i gotuje - na parze i za pomocą mikrofal. W dodatku zna na pamięć mnóstwo przepisów i nawet korzysta ze smartfona. Niejeden nowoczesny piekarnik zna się na kuchni lepiej niż jego właściciel!

Piekarniki: gorący temat

Nowoczesna kuchnia nie obędzie się bez piekarnika. Te najbardziej zaawansowane podpowiadają krok po kroku, jak przygotować potrawę, i pokazują to na zdjęciach. Ale również te prostsze mają liczne funkcje oraz udogodnienia, dzięki którym pieczenie staje się przyjemnością.

Zobacz wideo

Warto mieć piekarnik parowy!

Warto mieć piekarnik parowy!

tracimy mniej składników odżywczych i minerałów. Para wydobywa najlepsze właściwości produktów, z niespotykaną precyzją uwydatniając ich smak, aromat i konsystencję. Czym jest piekarnik parowy? Piekarnik parowy jest urządzeniem, które stosunkowo niedawno pojawiło się na rynku sprzętów, przeznaczonych do

Szparagi pieczone z piekarnika - przepis blogera

pieczone w piekarniku i podać. Można posypać parmezanem już na talerzu, lub 5 minut przed końcem pieczenia. Obydwie formy są smakowite. szparagi;oliwa z oliwek;pieprz;parmezan;

Kotlety z kurczaka z piekarnika

, pieczarki w plastry i na wierzch kładziemy plastry sera żółtego i wkładamy do piekarnika na ok 20-30 min. Piekarnik można nastawić na pieczenie od dołu wtedy ser szybko się nie przypiecze. Smacznego piersi z

Kukurydza na ostro z piekarnika

kolby na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 20 minut. Po 10 minutach pieczenia odwróć kolby. Podawaj z miseczką sosu pomidorowego, którym należy smarować kukurydzę. Sos pomidorowy niektórym może wydawać się zbyt ostry. Można zrezygnować z chili lub zmniejszyć jego ilość, a pieprz cayenne

Pieczony czosnek

czosnek, oliwa Ząbki czosnku w łupinkach, delikatnie rozgniatamy, polewamy oliwą, kładziemy na blasze i pieczemy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 160°. czosnek;

Brie pieczony

ser Brie (kształt i smak dowolny), orzechy laskowe (w oryginale włoskie), żurawina Nagrzać piekarnik do 180oC. Orzechy posiekać. Ser ułożyć na folii aluminiowej. Uformować "koszyczki". Posypać lekko posiekanymi orzechami. Tak przygotowany ułożyć na blaszce i włożyć do piekarnika. Zapiekać ok. 12

Najnowsze