piec koza aranżacje

KJT, ES

Piec wolnostojący. Kiedy warto wybrać stylowe kozy?

Piec wolnostojący. Kiedy warto wybrać stylowe kozy?

Piece wolnostojące, czyli kozy, mają niewątpliwy urok i cieszą się dużym zainteresowaniem. Bogata oferta producentów, różnorodna stylistyka i nowoczesna technologia sprawiają, że coraz częściej zastępują tradycyjne kominki. Wybraliśmy dla Was kilkanaście modeli wartych uwagi

Aranżacja nietypowego salonu

Na pytanie naszego użytkownika odpowiada stylistka wnętrz z firmy DECORADOR, Elżbieta Poźniak.

Mały dom na Kaszubach dla miłośników kotów

Mały dom na Kaszubach - czy może być coś bardziej pociągającego? Uroki kaszubskiej wsi skłoniły młode małżeństwo do szukania tutaj nieruchomości. Pragnęli wytchnienia, a okoliczne malownicze lasy świetnie się do tego nadają. Wybrali niewielki 60-metrowy dom. W budynku był piec typu koza, cegła i meble z historią. Świetna "baza" do stworzenia azylu z dala od miasta!

Zobacz wideo

Pieczone pierogi krucho-drożdżowe

) (u mnie kozie) 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 jajko 1 łyżeczka ziaren kminku roztartych w moździerzu 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu   Farsz: dwie duże garści suszonych prawdziwków 1 mała główka białej kapusty 200g brązowych pieczarek 1 duża biała cebula 3 duże ząbki

Miodowa koza nostra, czyli ser kozi z miodem i winogronami

plastry grubości ok. 1 cm i układamy na wyłożonej folią aluminiową blaszce do pieczenia. Polewamy delikatnie miodem. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza i ustawiamy funkcję grillowania. Wkładamy blaszkę z serem na 10 minut, aby rozgrzał się porządnie. Cukier z cukrem waniliowym podgrzewamy w

Kebab z mięsa i bakłażana

ćwiartki, 450 g mięsa z kozy pokrojonego na 24 kawałki - użyliśmy szynkę wieprzową, 1 posiekana papryczka Scotch Bonnet - użyliśmy chili, 1 bakłażan pokrojony na 24 kawałki Namoczyć 8 szpadek do szaszłyków w wodzie. Na każdą szpadkę nakładać po 3 kawałki mięsa, cebuli i bakłażana. Wymieszać natkę, tymianek

Placki ziemniaczane z kozim serem

50 dag ziemniaków, 2 jajka, 2 1/2 łyżki mąki pszennej, 2 kozie serki pleśniowe lub 4 plastry półtwardego koziego sera twarogowego, 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, sól, pieprz do smażenia: 2 łyżki oliwy do przybrania: 4 listki bazylii Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce z małymi otworami

Najnowsze