piec kaflowy z piecem chlebowym

Pieczeń

oliwą i piec ok 40 min boczek;wołowina;przyprawa;czosnek;pieprz;woda;

Babka chlebowa

. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie, dodając porcjami, połączyć z ciastem. Formę wysmarować margaryną, wysypać mąką i napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec babkę około 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. chleb;migdały;jajko

Chleb z pieczonymi ziemniakami

Zaczyn: 150 g mąki białej pszennej chlebowej, 100 g wody, 3 g soli, 0.3 g świeżych drożdży (lub 1/4 łyżeczki suchych) ciasto chlebowe: 275 g mąki białej pszennej chlebowej, 75 g mąki pszennej razowej (użyłam chlebowej), 200 g wody, 9 g soli, 6 g świeżych drożdży (lub 3 g

Chłodnik na kwasie chlebowym

100 g pieczonej cielęciny, 2 jajka, 2/3 szklanki śmietany 18%, l litr kwasu chlebowego, łyżeczka musztardy, cukier, sól,pieprz, 2 ogórki, pęczek koperku, szczypiorek Pieczeń kroimy w paski. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół. Żółtka miksujemy ze śmietaną i kwasem

Orzechowy specjał chlebowy

na później).Ustaw program 1 i włącz automat. Czas pieczenia 3 - 3,5 godziny (zależy to od rodz.automatu). Automat sam miesza, grzeje, czeka aż ciasto wyrośnie i upiecze. Kiedy automat piszczy dodajemy resztę orzechów. Po upieczeniu chlebek najlepiej smakuje z samym masłem, lub z trójkącikami sera

Najnowsze