6 filetów z łososia (po 200 g każdy),sól,pieprz,sok z cytryny,6 łyżeczek margaryny Filety łososia myjemy, osuszamy, wyjmujemy ości. Nacieramy solą, oprószamy pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Wkładamy do lodówki na noc. Nagrzewamy piekarnik do 200°C. Żaroodporne naczynie wyściełamy folią
12 - 16 dużych kapeluszy pieczarek,
kilka gałązek świeżego tymianku (może być suszony),
świeże papryczki chili,
6 łyżek oliwy (extra vergin),
sok z 1 cytryny,
2 ząbki czosnku,
1/4 kostki masła,
sól,
pieprz Kapelusze umyć, wysuszyć - najlepiej papierowym ręcznikiem. Tymianek, papryczki
3 kromki bułki,6 łyżek oliwy,sól,pieprz,4 szalotki,1/2 kg brukselki,2 łyżki musztardy Robimy grzanki: bułkę kroimy w kostkę, mieszamy z dwiema łyżkami oliwy, solą i pieprzem. Szalotki kroimy w piórka, brukselki obieramy z zewnętrznych liści i przekrawamy wzdłuż na pół. Resztę oliwy łączymy z
3 łyżki cukru, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 2 łyżki masła pociętego na wiórki plus do posmarowania blaszki, 4 trójkąty dyni ze skórą, 6 łyżek gęstej śmietany, bita śmietana do dekoracji Piekarnik nagrzać do 200 st. C. W misce wymieszać cukier z cynamonem. Trójkąty z dyni ułożyć na posmarowanej
6-8 mięsistych czerwonych papryk, 1 łyżeczka miodu, po łyżeczce rozmarynu i tymianku, sól, pieprz do smaku Nie przecinając papryki, wyrywamy ogonek i usuwamy ze środka pestki. Oczyszczone papryki wkładamy w całości do rękawa do pieczenia i wstawiamy do średnio nagrzanego (180-200 st. C) piekarnika