wody. Żelatynę zalej łyżką zimnej wody i odstaw na minutę. Połącz kawę, syrop cukrowy, olejek waniliowy i żelatynę, stale mieszając, aż żelatyna całkiem się rozpuści. Włóż na 8 godzin do lodówki. Przed podaniem przełóż galaretkę do 6 szklaneczek i podawaj ze śmietanką ubitą z brązowym cukrem i curry
gazy i wkładamy do garnka z nierdzewnej stali. Dodajemy sól, wlewamy ocet i zagotowujemy, a następnie gotujemy przez około 10 minut i odstawiamy. Gdy ostygnie, wyjmujemy przyprawy. Jeśli jest mętny, należy go przefiltrować przez płócienną ściereczkę. Następnie przelewamy ocet do sterylnych butelek i
140g półsłodkiej czekolady,
4 żółtka,
3/4 szklanki dekoracyjnego cukru,
1/3 szklanki śmietany kremówki,
1 szklanka miękkiego, nie solonego masła Rozpuścić czekoladę w misce z nierdzewnej stali umieszczonej na garnku wypełnionym do połowy gorącą wodą i umieszczonym na małym ogniu.
Zdjąć miskę i
. 5. Aby zapobiec przypaleniu karmelu, należy go zdjąć z ognia tuż przed osiągnięciem pożądanego koloru, ponieważ nadal będzie się gotował. 6. Do przygotowania karmelu używać głębokiego rondla ze stali nierdzewnej - jasne wnętrze pozwoli zobaczyć kolor karmelu, a głębokość zapobiegnie rozpryskiwaniu
. Do przygotowania karmelu używać głębokiego rondla ze stali nierdzewnej - jasne wnętrze pozwoli zobaczyć kolor karmelu, a głębokość zapobiegnie rozpryskiwaniu.