pergamin arkusz cena

Zobacz wideo

Pieczone ziemniaki z serem mozzarella

ziemniaki, ser mozzarella, ketchup 4 bardzo duże ziemniaki umyć, osuszyć. Piekarnik rozgrzać do temp. 200 st. C. Przygotować arkusz pergaminu. Wyłożyć nią blachę. Na środku ułożyć ziemniaki. Piec 30 minut Chłodne ziemniaki przekroić na pół. Wyjąć farsz - tak, aby powstały łódeczki. Farsz wymieszać

Makagigi

1 szklanka maku,0.5 szklanki bardzo drobno pokrojonych migdałów bez skórki,1 szklanka miodu,3/4 szklanki cukru Na małym ogniu gotować, mieszając miód z cukrem, aż do lekkiego zrumienienia. Dodać mak i migdały. Smażyć wszystko razem do momentu, aż masa zgęstnieje. Wyłożyć na pergamin przykryć

Pierożki z białej czekolady w truskawkowym sosie

rozwałkuj. Przetnij płat czekoladowego ciasta na pół. Na jednej połowie rozłóż kulki marcepanu, przykryj drugim arkuszem czekolady. Wytnij pierożki, dociśnij brzegi, by się skleiły, ułóż je osobno na pergaminie, wstaw do lodówki. Zimny sos nalej do talerzy, ozdób pierożkami, podawaj na zimno. czekolada

Sałata z serem kozim w cieście filo

2 arkusze ciasta filo (dostępne mrożone w delikatesach), 2 serki crottin de Chavignol, 4 łyżeczki gęstego miodu, rozpuszczone masło, świeżo mielony pieprz, zielona sałata, najlepiej różnych odmian, sos winegret z musztardą diżońską i białym winem, uprażone orzechy włoskie, tłoczony na zimno

Pierożki z daktylami

soku. Masło, cukier oraz pozostałą skórkę pomarańczową i sok ucieramy na krem. Dodajemy jajko, mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy, aż ciasto zrobi się gładkie. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Połowę ciasta wkładamy między dwa arkusze pergaminu i rozwałkowujemy na grubość 4 mm

Najnowsze