patera na ciastka

Wioleta Bednarczyk

Jak polskie marki odczarowują "kryształy" znane z PRL-u. O wyjątkowym szkle nie tylko na stół

Jak polskie marki odczarowują "kryształy" znane z PRL-u. O wyjątkowym szkle nie tylko na stół

Jak polskie szkło kryształowe zostało odczarowane "z klątwy PRL-u", która spowodowała, że kojarzyły się wyłącznie z babcinymi meblościankami? Siłą współczesnych projektów jest doskonała funkcja użytkowa, ale też niepowtarzalny i niebanalny styl, za który odpowiadają polskie huty szkła kryształowego oraz ich świetni projektanci. To wyjątkowe kryształy, które ozdobią nie tylko stół, ale ulubioną komodę i regał. Warto je kolekcjonować.

Dekoracyjne talerze do kuchni - idealne do serwowania ciast i owoców

W żadnej kuchni nie zabraknie zastawy stołowej, w której znajdą się talerze. Prócz klasycznych modeli do serwowania dań, dobrze jest kupić także talerze dekoracyjne do kuchni, które idealnie sprawdzą się podczas spotkań z przyjaciółmi lub w rodzinnym gronie i serwowania smakołyków. Talerz dekoracyjny będzie stanowił w salonie lub w kuchni idealną dekorację. Wybraliśmy dla Was najładniejsze modele.

Wybierasz się na parapetówkę? - co kupić w prezencie?

Ktoś znajomy wynajmuje lub kupił własnościowe mieszkanie i zaprasza Cię na parapetówkę. Na pewno zastanawiasz się co kupić w prezencie, bo nie wypada przyjść na imprezę z pustymi rękoma. Jaki prezent wybrać na parapetówkę, by przydał się w mieszkaniu i przypadł do gustu obdarowanemu? Podpowiadamy!

Wystrój wnętrz: słodko, słodko wszędzie

Wystrój wnętrz: słodko, słodko wszędzie

WYSTRÓJ WNĘTRZ. Kolczyki ręcznie robione, modelina, wys. 1 cm, 20 zł, pakamera.pl WYSTRÓJ WNĘTRZ. Puszka angielskiej firmy Creative Tops, z malowanego metalu, śr. 17 cm, wys. 18 cm, 69 zł, kuferdekoracji.pl WYSTRÓJ WNĘTRZ. Pojemnik na słodycze, ciastka lub inne drobiazgi, ceramika, śr. 10 cm, wys

Kruche ciasteczka z kremem i świeżymi owocami

owoców. Przykrywamy drugim krążkiem i powtarzamy przybranie, na wierzch kładziemy trzecie ciastko i oprószamy cukrem pudrem. Tak samo przygotowujemy pozostałe ciastka, zachowując nieco owoców. Układamy ciastka na paterze i przybieramy miętą oraz pozostałymi owocami. masło;

Bonet

1 litr mleka,100 g podłużnych biszkoptów,120 g ciasteczek migdałowych (najlepiej włoskich amaretti),filiżanka kawy,4 łyżki rumu,5 jajek,200 g cukru,50 g kakao,Na karmel:,1 litra mleka + 100 g cukru Mleko gotujemy i studzimy. Po ostudzeniu mieszamy z oboma rodzajami ciastek. Następnie dodajemy kawę

Najnowsze