/4 sztuki,mleko 1/4 szklanki,olej (bądź oliwa z oliwek)- 1 łyżka Makaron ugotować al dente, odcedzić i pozostawić chwilowo w spoczynku.
Przygotowanie sosu: Rozgrzać olej na patelni i wrzucić czosnek. Poczekać chwilę aż zmieni swoją barwę na złocistą. Mięso pokroić w kostkę i dodać do czosnku
. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Jajka ugotować na twardo i pokroić w ćwiartki. Pomidory pokroić na duże kawałki. Makaron, rukolę, słonecznik, pomidory wymieszać w naczyniu z oliwą, musztardą i przyprawami. Rozłożyć na talerze, na środku porcji położyć jajko pokrojone w ćwiartki. Skropić cytryną
kilka kromek czerstwego chleba100ml (2/5szkl.) mleka1 jajo3-4 łyżeczki cukrucynamondodatkowo:-1łyżka masła, jako tłuszcz na patelnię-cukier brązowy (ew. zwykły- biały) Mleko, rozbełcone jajo, cukier i cynamon mieszamy ze sobą. W masie moczymy kromkę chleba. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Namoczoną
mieszamy aby powstała jednolita masa). Do tak przygotowanej marynaty wkładamy (zanurzamy) kawałki piersi i odstawiamy do lodówki na 2 dni.
Po tym czasie, smażymy piersi na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przy wykładaniu kawałków na patelnię polewamy mocno marynatą, wtedy kotleciki uzyskają efekt
3 cykorie, 3 średnie marchewki, łyżka oliwy, 1/4 łyżeczki octu, najlepiej balsamicznego, ewentulanie owocowego Cykorie obrać z pierwszych, przywiędłych liści, odciąć nasady i wydrążyć biały, twardy środek. Wypłukać. Pokroić wzdłuż, jak jabłko, w ósemki. Rozgrzać pół łyżki oliwy, potrząsając