. Czosnek obierz i pokrój w talarki. Na patelni rozgrzej oliwę z dodatkiem pokrojonego czosnku, dodaj pokrojony chleb. Smaż, aż grzanki będą złociste. Grzanki podawaj osobno lub posyp nimi sałatkę. tuńczyk w sosie własnym;sałata;pomidorki koktajlowe;jajko;cebula;anchois;kapary;oliwki;ocet jabłkowy;czosnek
Tajska restauracja Maharaja Thai usytuowana jest w samym centrum Warszawy, na Starym Mieście. Restauracja została wielokrotnie nagradzana-zdobyła statuetkę "Srebrnej Patelni" jako najlepsza ... mazowieckie Warszawa Szeroki Dunaj 13 00-255
czasie jego gotowania usmażyć warzywa pokrojone w kostkę. doprawić solą, pieprzem. Zdjąć z patelni, usmażyć pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka (lekko przyprawić ostrą papryką, solą, pieprzem). zdjąć z patelni. wlać na patelnię olej, dodać mąkę i mieszać, żeby nie było grudek. wlać bulion, dodać śmietanę
ma zazwyczaj zastosowanie), dodajemy przyprawę, mieszamy; ściągamy patelnię z ognia i posypujemy przed podaniem starą gałką muszkatołową. makaron;pomidory;czosnek;olej;przyprawa;gałka muszkatołowa;
. Do całości dodajemy przyprawy i sos sojowy według uznania. Całość dusimy na niewielkim ogniu pod przykryciem aż kalafior zmniejszy swoją obiętość i będzie miekki. Potem odkrywamy patelnię i dusimy aż odparuje część sosu. Danie podajemy na ciepło posypane starym złótym serem. SMACZNEGO.Uawaga! Do