100g kolorowego makaronu,120g rukoli,50g pestek słonecznika,2 pomidory,2 jajka,2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego,1 łyżeczka musztardy,sól,pieprz,czosnek granulowany,sok z 1/2 cytryny Makaron ugotować al dente, zahartować zimną wodą. Rukolę umyć, odsączyć, podrzeć na mniejsze kawałki
zostawić w lodówce na czas przygotowywania nadzienia.
Paprykę i czosnek kroimy w kosteczkę. Następnie smażymy każdą paprykę na oddzielnej patelni. Do każdej dodajemy ząbek czosnku. Smażymy aż wyraźnie zmiękną. Miksujemy w blenderze. Tak powinny nam powstać trzy kolorowe masy do nadziewania naszych filetów
- 25 dag makaronu risi (wygląda jak ryż),
- pojedynczy filet z kurczaka,
- po małej papryce zielonej; czerwonej i żółtej,
- mała puszka kukurydzy,
- mały ogórek,
- 2 czubate łyżki majonezu,
- sól; pieprz; curry,
- masło lub margaryna,
- łyżka oleju 1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej
paprykę myjemy. Paprykę kroimy na średniej wielkości kawałki, a pomidorki - na połówki. Kurki lub pieczarki oczyszczamy (większe sztuki kroimy na ćwiartki). Na szpadki nadziewam na przemian kawałki ryby, pomidora, grzybki i paprykę. Następnie pieczemy na rozgrzanym ruszcie lub smażymy na patelni. Podajemy
, aż frittata się napuszy i będzie&; 65279; delikatnie przyrumieniona. Wyjmujemy formę z piekarnika, posypujemy pokrojonymi w kostkę pomidorami, doprawiamy świeżo zmielonym&; 65279; pieprzem kolorowym po 5 minutach kroimy w ćwiartki i wyjmujemy z formy na talerze. Można podawać na ciepło jak i na