patelnie kolorowe jaka cena bricoman

Sałatka jako główne danie

100g kolorowego makaronu,120g rukoli,50g pestek słonecznika,2 pomidory,2 jajka,2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego,1 łyżeczka musztardy,sól,pieprz,czosnek granulowany,sok z 1/2 cytryny Makaron ugotować al dente, zahartować zimną wodą. Rukolę umyć, odsączyć, podrzeć na mniejsze kawałki

kolorowe roladki

zostawić w lodówce na czas przygotowywania nadzienia. Paprykę i czosnek kroimy w kosteczkę. Następnie smażymy każdą paprykę na oddzielnej patelni. Do każdej dodajemy ząbek czosnku. Smażymy aż wyraźnie zmiękną. Miksujemy w blenderze. Tak powinny nam powstać trzy kolorowe masy do nadziewania naszych filetów

Kolorowa sałatka makaronowa

- 25 dag makaronu risi (wygląda jak ryż), - pojedynczy filet z kurczaka, - po małej papryce zielonej; czerwonej i żółtej, - mała puszka kukurydzy, - mały ogórek, - 2 czubate łyżki majonezu, - sól; pieprz; curry, - masło lub margaryna, - łyżka oleju 1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej

Kolorowe szaszłyki rybne

paprykę myjemy. Paprykę kroimy na średniej wielkości kawałki, a pomidorki - na połówki. Kurki lub pieczarki oczyszczamy (większe sztuki kroimy na ćwiartki). Na szpadki nadziewam na przemian kawałki ryby, pomidora, grzybki i paprykę. Następnie pieczemy na rozgrzanym ruszcie lub smażymy na patelni. Podajemy

Kolorowa frittata z owocami morza

, aż frittata się napuszy i będzie&; 65279; delikatnie przyrumieniona. Wyjmujemy formę z piekarnika, posypujemy pokrojonymi w kostkę pomidorami, doprawiamy świeżo zmielonym&; 65279; pieprzem kolorowym po 5 minutach kroimy w ćwiartki i wyjmujemy z formy na talerze. Można podawać na ciepło jak i na

Najnowsze