rozgniatamy. Do sera wbijamy jajko, dodajemy połowę mąki, kasze manną, cukier i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Żurawinę siekamy drobno i dodajemy do masy serowej. Z masy serowej formujemy małe kulki, które obtaczamy w pozostałej mące i delikatnie spłaszczamy tworząc placuszki. Smażymy na patelni
. Na każdej kromce połóż po 2 plasterki szynki, 4 liście bazylii i 4 plasterki mozzarelli, a następnie przykryj pozostałymi dwoma plastrami chleba i posmaruj je z wierzchu masłem.
Delikatnie rozgrzej teflonową patelnię i połóż na niej przygotowane kromki. Smaż na małym ogniu, aż kromki będą rumiane
formujemy kulki, dodając do środka kawałek ulubionej czekolady i dokładnie zlepiamy (inaczej podczas smażenia czekolada wypłynie nam na patelnię). Następnie każdy serniczek obsypujemy odrobiną mąki, delikatnie spłaszczamy i smażymy na suchej patelni teflonowej lub odrobinie masła z obu stron.
Podajemy na
oscypek, żurawina kroimy oscypek w centymetrowe krążki podgrzewamy na patelni teflonowej lub grillu ,kładziemy na talerz i obok dodajemy żurawinępycha oscypek;żurawina;
100 g mąki,4 łyżki cukru,6 jajek,250 g twarożku mielonego,szczypta soli Żółtka utrzeć z cukrem, dodać twarożek, mąkę, sól, wymieszać i dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Kłaść na rozgrzaną, suchą patelnię teflonową nieduże okrągłe placki o średnicy ok. 115 cm i smażyć z obu stron na