zostawić w lodówce na czas przygotowywania nadzienia.
Paprykę i czosnek kroimy w kosteczkę. Następnie smażymy każdą paprykę na oddzielnej patelni. Do każdej dodajemy ząbek czosnku. Smażymy aż wyraźnie zmiękną. Miksujemy w blenderze. Tak powinny nam powstać trzy kolorowe masy do nadziewania naszych filetów
3 kolorowe papryki,500g pieczarek,2 cebule,2 puszki czerwonej fasoli,2 piersi z kurczaka,1 pętko kiełbasy,200g koncentratu pomidorowego,1 op. przyprawy do dań meksykańskich,słodka i ostra papryka,sól,pieprz,olej do smażenia Kiełbasę drobno kroimy. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy
wodzie z olejem. Odcedzić i hartować. Kukurydzę osączyć.
2. Mięso umyć i pokroić w paski. Doprawić. Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć mięso i podsmażyć. Przykryć i dusić do miękkości. Mięso ostudzić i pokroić w drobną kostkę.
3. Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne
tarce o drobnych oczkach,
7. wiórki uprażyć na suchej patelni,
8. papier ryżowy po kolei zanurzać na moment w ciepłe wodzie,
9. na każdym arkuszu układać porcje makaronu, wiórek kokosowych i sera,
10. zebrać papier na końcach w mieszek i związać szczypiorkiem,
11. tak postępować z każdym
czuszką (opcjonalnie). Gotowe kulki polej oliwą i odstaw na 30 minut, aby smaki się przegryzły.
Orzechy upraż na patelni i posiekaj. Z ostatniej porcji sera przygotuj kulki, wkładając do środka kawałki suszonej śliwki. Obtocz je w prażonych orzechach, przełóż do półmiska i zalej płynnym miodem. twaróg