patelnia jaka cena nomi

Sałatka jako główne danie

. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Jajka ugotować na twardo i pokroić w ćwiartki. Pomidory pokroić na duże kawałki. Makaron, rukolę, słonecznik, pomidory wymieszać w naczyniu z oliwą, musztardą i przyprawami. Rozłożyć na talerze, na środku porcji położyć jajko pokrojone w ćwiartki. Skropić cytryną

Chleb z patelni

kilka kromek czerstwego chleba100ml (2/5szkl.) mleka1 jajo3-4 łyżeczki cukrucynamondodatkowo:-1łyżka masła, jako tłuszcz na patelnię-cukier brązowy (ew. zwykły- biały) Mleko, rozbełcone jajo, cukier i cynamon mieszamy ze sobą. W masie moczymy kromkę chleba. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Namoczoną

PIERŚ jak racuszek

mieszamy aby powstała jednolita masa). Do tak przygotowanej marynaty wkładamy (zanurzamy) kawałki piersi i odstawiamy do lodówki na 2 dni. Po tym czasie, smażymy piersi na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przy wykładaniu kawałków na patelnię polewamy mocno marynatą, wtedy kotleciki uzyskają efekt

Cykoria i marchewka z patelni

3 cykorie, 3 średnie marchewki, łyżka oliwy, 1/4 łyżeczki octu, najlepiej balsamicznego, ewentulanie owocowego Cykorie obrać z pierwszych, przywiędłych liści, odciąć nasady i wydrążyć biały, twardy środek. Wypłukać. Pokroić wzdłuż, jak jabłko, w ósemki. Rozgrzać pół łyżki oliwy, potrząsając

Duże pierogi na słodko z patelni

CIASTO NA PIEROGI:, 1 jajko, 1/2 kg maki (najlepiej tortowej), 3 łyzki stołowe cukru, woda do wyrobienia, aromat (oszczędnie) FARSZ:, dżem (najlepiej domowy z uprażonych jabłek), albo marmolada owocowa Przygotowanie dżemu jabłkowego: jabłka obrać,wydrążyć, pokroić w kostke (jak warzywa), włożyc do

Najnowsze