patelnia ładne jaka cena nomi

Mój wlasny farsz do pierogów lub innych dań

1/2 kiszonej kapusty, 2 cebule , 2 papryki , 1 pomidor , 3 kiełbaski (rodzaj dowolny), 1 łyżeczka soli , 1 lyżeczka pieprzu Pokrojoną w kosteczkę cebulę smażymy na patelni na małym ogniu. Po 2 - 3 minutach wrzucamy pokrojoną kiełbaskę, paprykę i pomidory. Jak już wszystko

Blettes, czyli liscie z burakow

gotowania. Po umyciu wykrawamy z liści łodygi i kroimy na kawałki. Liście również kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek i 2 ząbki czosnku, można również dodać zioła, typu cząber ogrodowy, ale raczej trudno go dostać, wiec proponuje, świeże oregano w to miejsce, a jak

Tarta szpinakowa

spokojnie rozmrozi na patelni, można pod koniec doprawić. W osobnym naczyniu połączyć ser twarogowy (najlepiej tłusty) z jajkiem. W zależności jaka będzie konsystencja, można dolać jeszcze trochę mleka albo dodać jajko i doprawić. Rozkładamy ciasto francuskie na formie i robimy ?przekładaniec?. Ja robię

Babeczki na gorąco

rozmrożonego ciasta francuskiego wyciąć krążki takiej wielkości, by można było wyścielić nimi dno i boki foremek (najlepiej troszkę większych, jak do muffinek). Miseczki ciasta napełnić (po brzegi) farszem, po czym piec w piekarniku nagrzanym do 190°C, aż ładnie się zrumienią. ciasto francuskie;ser;boczek;por

Tortilla di Patatas

. Wszystko dobrze mieszamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wlewamy jajka z ziemniakami i cebulą. Smażymy, aż omlet ładnie się zrumieni od spodu. Sprawdzamy dokładnie, czy tortilla nigdzie nie przywarła do patelni - będziemy ją teraz odwracać, żeby smażyć z drugiej strony, i jeśli jest gdzieś

Najnowsze