patelnia ładne ikea

Karolina Mucha

Co Polacy najczęściej kupują w IKEA? Zdziwisz się, jak wiele z tych przedmiotów masz u siebie w domu

Co Polacy najczęściej kupują w IKEA? Zdziwisz się, jak wiele z tych przedmiotów masz u siebie w domu

IKEA przez lata kształtowała gusta Polaków. Konia z rzędem temu, kto nie ma w domu ani jednego przedmiotu kupionego w szwedzkim sklepie. Jakie produkty kupujemy najczęściej? Zapytaliśmy o to Małgorzatę Jezierską, specjalistę do spraw PR IKEA.

Jak mieszkają Polacy, czyli IKEA w każdym domu?

Jak mieszkamy my, Polacy? Lubimy dizajnerskie sprzęty, czy tanie meble z sieciówek? Ile pozostało w naszych domach mebli z czasów PRL? Czy zatrudniamy architektów wnętrz, a może w ogóle nic nie zmieniamy w naszych domach przez lata?

10 rzeczy, których na pewno nie potrzebujesz w swojej kuchni

Czy zdarzyło Ci się kupić do swojej kuchni urządzenie, które było wykorzystane tylko raz? Masz gadżet kuchenny, który wydawał Ci się ósmym cudem świata, a po czasie okazał się zupełnie nie przydatny? Oto nasz mały przegląd rzeczy, których na prawdę nie potrzebujesz w swojej kuchni.

Tosty tatarskie

Chleb tostowy (4 kromki),2 plasterki boczku,ser żółty,sos tatarski Na 2 kromki chleba zetrzeć dużo sera. Boczek położyć na rozgrzaną wcześniej patelnię i smażyć kilka minut do momentu, aż boczek ładnie się przyrumieni. Położyć po jednym plasterku boczku na kromkę i przykryć drugą kromką. Włożyć do

Półpizza Mosurka

lekko zrumienione i ułożyć na nich plasterki sera żółtego, znowu przykryć. Po chwili dołożyć plasterki szynki i tradycyjnie przykryć. W kubeczku roztrzepać jajka posolić i dodać około łyżeczki wody. Jajkami zalać wszystko na patelni ładnie rozprowadzić pod grzankami podnosząc chlebki z rozpuszczonym

Mój wlasny farsz do pierogów lub innych dań

1/2 kiszonej kapusty, 2 cebule , 2 papryki , 1 pomidor , 3 kiełbaski (rodzaj dowolny), 1 łyżeczka soli , 1 lyżeczka pieprzu Pokrojoną w kosteczkę cebulę smażymy na patelni na małym ogniu. Po 2 - 3 minutach wrzucamy pokrojoną kiełbaskę, paprykę i pomidory. Jak już wszystko

szybka przegryska na gorąco

3 papryki zielona,czerwona i żółta 30dag szynki słoik ogórków kiszonych2 średnie cebule10dag żółtego sera30dag pieczarek 250 mililitrów śmietany 18%150gram margaryny pieprz sól wegeta papryki,ogórki,szynke cebule, pieczarki pokroić nie zadrobno włożyć na patelnie margarynę rozgrzać włożyć

Kulki serowo-szpinakowe

50 dag białego tłustego sera, 1 opak. parmezanu, 30 dag szpinaku, 3 łyżki oliwy z oliwek Ze szpinaku odcinamy ogonki. Jeśli jest młody i ładny, to surowy miksujemy z łyżką oliwy. Jeśli jest starszy (twarde ciemnozielone liście), wkładamy go na 2 - 3 minuty na rozgrzaną suchą patelnię, a następnie

Najnowsze