Chleb tostowy (4 kromki),2 plasterki boczku,ser żółty,sos tatarski Na 2 kromki chleba zetrzeć dużo sera. Boczek położyć na rozgrzaną wcześniej patelnię i smażyć kilka minut do momentu, aż boczek ładnie się przyrumieni. Położyć po jednym plasterku boczku na kromkę i przykryć drugą kromką. Włożyć do
lekko zrumienione i ułożyć na nich plasterki sera żółtego, znowu przykryć. Po chwili dołożyć plasterki szynki i tradycyjnie przykryć. W kubeczku roztrzepać jajka posolić i dodać około łyżeczki wody. Jajkami zalać wszystko na patelni ładnie rozprowadzić pod grzankami podnosząc chlebki z rozpuszczonym
1/2 kiszonej kapusty,
2 cebule ,
2 papryki ,
1 pomidor ,
3 kiełbaski (rodzaj dowolny),
1 łyżeczka soli ,
1 lyżeczka pieprzu Pokrojoną w kosteczkę cebulę smażymy na patelni na małym ogniu. Po 2 - 3 minutach wrzucamy pokrojoną kiełbaskę, paprykę i pomidory. Jak już wszystko
3 papryki zielona,czerwona i żółta 30dag szynki słoik ogórków kiszonych2 średnie cebule10dag żółtego sera30dag pieczarek 250 mililitrów śmietany 18%150gram margaryny pieprz sól wegeta papryki,ogórki,szynke cebule, pieczarki pokroić nie zadrobno włożyć na patelnie margarynę rozgrzać włożyć
50 dag białego tłustego sera, 1 opak. parmezanu, 30 dag szpinaku, 3 łyżki oliwy z oliwek Ze szpinaku odcinamy ogonki. Jeśli jest młody i ładny, to surowy miksujemy z łyżką oliwy. Jeśli jest starszy (twarde ciemnozielone liście), wkładamy go na 2 - 3 minuty na rozgrzaną suchą patelnię, a następnie