pasztet z wątóbki cielęcej

Pasztet cielęcy

1.2 kg cielęciny, 30 dag grasicy cielęcej, 5 dag łuskanych orzechów pistacjowych, 1 cebula (10 dag), 2 jajka, 1 łyżka masła, 350 ml bulionu cielęcego z kostki, 1 łyżka białego wina, 2 łyżeczki żelatyny, 2-3 łyżeczki soli, 1 łyżeczka pieprzu Mięso umyj, osusz, pokrój w bardzo cienkie paski, przypraw

Pasztet cielęcy

1 kg łopatki cielęcej bez kości, 25 dag wątróbki cielęcej, 15 dag słoniny, kajzerka, 3 jaja, ćwierć szklanki śmietanki 30-proc., łyżka smalcu, sól, pieprz, Marynata:, 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera, biała część pora, cebula, 1/3 szklanki białego wytrawnego wina, Do

Pasztet skandynawski

50 dag wołowiny z udźca, 50 dag schabu karkowego, 50 dag wątróbki cielęcej, 3 jajka, 2 łyżki masła, 2 cebule, 20 dag pieczarek, 15 dag oliwek, 1/2 szklanki śmietanki, sól, pieprz Wołowinę i karkówkę przepuść przez maszynkę, wymieszaj z jajkami i śmietanką, przypraw 3 łyżeczkami soli i czubatą

Pasztet mięsny

po 25 dag mięsa bez kości: wołowego, wieprzowego i cielęcego, 50 dag wątróbki cielęcej lub wieprzowej, 25 dag tłustego boczku, 2 bułki kajzerki, 3 jajka, 1 marchewka (10 dag), 7 dag selera, 2 cebule (20 dag), 2 liście laurowe, 7 ziaren ziela angielskiego, 10 ziaren pieprzu, 6 ziaren jałowca, po 1

Domowy pasztet

). Mięso na pasztet nie może być chude, aby podczas duszenia mogło puścić soki, a tłuszcz mógł się wytopić. Podane wagi mięsa są wagami netto, bez kości. Kości w giczy cielęcej będą zmieniały wagę mięsa, kości w udku kurczaka lub indyka ważą niewiele. Z podanych proporcji wychodzą trzy pasztety w

Najnowsze