Ciasto:,opakowanie ciasta francuskiego,jajko,Farsz:,250 g serka mascarpone,100 g fety,2 łyżki gęstej śmietany,1/2 pęczka drobno posiekanej świeżej bazylii,2 łyżki masła,2 łyżki soku z cytryny,łyżeczka świeżo mielonego pieprzu,ewentualnie sól do smaku Miksujemy składniki farszu. Z ciasta wykrawamy
CIASTO: ,
1 kg mąki, ,
kost. margaryny,
kost. drożdży,
szkl. mleka,
pół łyżeczki soli,
FARSZ:,
1 kg kapusty kiszonej,
40 dag pieczarek,
3 cebule,
2 liście laurowe,
2 kulki ziela angielskiego,
sól, pieprz,
DODATKOWO: ,
jajko 1. Mleko podgrzać, troszkę odlać i rozrobić w tym drożdże, dobrze
Ciasto:,50 dag mąki pszennej,3 dag drożdży,10 dag masła,3 jaja,1/2 szklanki mleka,szczypta cukru,sól,Farsz:,50 dag filetów z sandacza lub szczupaka,3 jaja ugotowane na twardo,1.5 szklanki ryżu ugotowanego na sypko,1/2 szklanki białego wytrawnego wina,2 cebule,4 łyżki masła,łyżka mąki,3 łyżki
Rozwałkowane mrożone ciasto francuskie,
jajko do posmarowania pasztecików,
Farsz I:,
25 dag świeżych liści szpinaku,
35 dag fileta z łososia,
łyżka posiekanego koperku,
po łyżce oliwy i soku z cytryny,
pieprz i sól,
Farsz II:,
15 dag szynki wędzonej,
2 łyżki tartego ostrego żółtego sera
Ciasto:, 20 dag mąki pszennej, 10 dag mąki kukurydzianej, 2 jajka, 1.5 szklanki gazowanej wody mineralnej, sól, 4 łyżki oleju, tłuszcz do smażenia
Farsz:, 2 awokado, 2 łyżki soku z limonki, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 3 cebulki dymki, 2 łyżki oleju, 2 pomidory, sól, tabasco do smaku