rozwałkowujemy. Kroimy na pasy. Układamy porcje nadzienia, ciasto smarujemy białkiem. Przykrywamy wolną częścią ciasta, dociskamy. Kroimy na kwadraty, gotujemy w osolonej wodzie.
Następnie robimy sos. Szafran rozpuszczamy w gorącym winie z masłem. Śmietankę redukujemy nieco na patelni, dodajemy szafran. Gotujemy
2 małe bakłażany,
po 2:,zielone,czerwone,żółte i pomarańczowe papryki,
cukinia,
czerwona cebula,
4 serca karczochów z zalewy,
sól,pieprz,
olej do smażenia,
Sos winegret:
2 łyżki soku z cytryny,
1 zmiażdżony ząbek czosnku,
1/4 szklanki oliwy,
2 łyżki octu balsamicznego,
1 łyżka
Sapaya Quinto jest chińską restauracją, która mieści się przy ul. Madalińskiego 38 w Warszawie. Wnętrze lokalu jest bardzo słoneczne, a jasno-zielony kolor ścian dodatkowo nadaje pozytywne... mazowieckie Warszawa Madalińskiego 38 lok. 40 02-971
śmietany i tak otrzymany sos nałożyć na środkowy pas zapiekanki, imitując kolor biały obok zielonego i czerwonego, doprawionego jeszcze dodatkowo ketchupem. Gotową zapiekankę podawać lekko przestudzoną. makaron;pomidory;śmietana;olej;jajko;mleko;szczypiorek;natka pietruszki;zioła;bazylia;tymianek;oregano
Ciasto: ,500g mąki białej. chlebowej lub na pizzę,
250ml ciepłej wody, 1/2 łyżeczki cukru, 25g świeżych lub 2 łyżeczki suchych drożdży, 1 łyżeczka soli morskiej, 1 łyżka oliwy ,
Nadzienie:,
125g czarnych oliwek pokrojonych (zostawiam połówki - używam oliwek czarnych i zielonych),
4 duże, czerwone