paski ledowe w kuchni

Mieszkanie pełne ciekawych rozwiązań

Mieszkanie pełne ciekawych rozwiązań

Projektowanie wnętrz to nie tylko dobór mebli i dodatków. Dowodzi tego aranżacja mieszkania, w którym przestrzeń kształtują światło i lustra, zmieniające proporcje poszczególnych pomieszczeń. Do tego parę designerskich perełek i wciąż modne odcienie szarości.

Mieszkanie z antresolą w warszawskiej kamienicy - wszystko, czego potrzebuje młody mężczyzna

Pawła nie zniechęcił wygląd nieustawnych ciemnych pokoi. Uznał, że otwierając przestrzeń i budując antresolę, zyska piękne i wygodne wnętrze. Czy miał rację? Sprawdźmy.

Zobacz wideo

Faworki - przepis z kuchni staropolskiej

zagniatamy ręką. Prawidłowo wyrobione powinno być gładkie i na przekroju usiane otworkami. Ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy i kroimy w paski o szerokości ok. 3- 4 cm i długości 8 -10 cm. Każdy pasek nacinamy w środku i przekładamy przez przecięcie. Smażymy na rozgrzanym smalcu lub oleju z obu stron na

Tysiąc karteczek (wykwintny deser szefa kuchni)

30 dag gotowego ciasta francuskiego, 40 dag truskawek pokrojonych w plasterki Sos truskawkowy:, 50 dag truskawek, 20 dag cukru pudru Pasek czekoladowy:, 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (zaw. kakao min. 50%) Przygotuj krem waniliowy: utrzyj jajka z cukrem, dodaj mąkę. Rozetnij laskę wanilii i

Pierożki z zielonym nadzieniem

, pokruszoną fetą i parmezanem, doprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Kroimy arkusz ciasta filo na paski szerokości około 6 cm na oprószonej mąką stolnicy (przykrywamy wilgotną ściereczką, by nie obeschło). Smarujemy paski ciepłym masłem, sklejamy po 2, smarujemy wierzch. Na końcu każdego paska

Potrawka z wołowiną

, curry - 2 łyżki, przyprawa do potraw kuchni chińskiej, sól, woda - 800 ml Dobrze opłukać wołowinę i pokroić w cienkie paski. Oczyścić marchewkę i groszek. Marchewkę obrać, pokroić w paski. Przebrać kiełki, opłukać na sitku, odsączyć. Umyć paprykę, oczyścić, pokroić w paski. Wsypać ryż razem z

Kluseczki z marchewki

kilka marchewek (1 na osobę),Sos:,2-cm kawałek imbiru,3 łyżki octu jabłkowego,3 łyżki oleju sezamowego,marchewka pokrojona w plasterki,ząbek czosnku,duża szczypta soli,sok z 1 pomarańczy,2 łyżki orzechów ziemnych lub migdałów (mogą być ze skórką) Marchewki myjemy i obieramy. Ścinamy cienkie paski

Najnowsze