pudru,1 łyżka kawy instant,1.5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1. Piekarnik nastaw na temperaturę 150 C z funkcją grzania góra-dół. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
2. Do czystej miski wlej 2 białka i ubijaj je na najwyższych obrotach około 2 min, dodaj szczyptę soli i zmniejsz obroty miksera na
nią okrągłą formę do ciasta o średnicy 24 cm, na to nałóż owoce. Rozwałkuj drugą część ciasta i przykryj nią owoce, dokładnie sklejając brzegi ciasta. Z kawałków ciasta, które zostaną, możesz zrobić ozdobny rant. Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem. Piecz 40-45 minut w piekarniku
marynaty dokładnie łączymy, nacieramy nią steki i odstawiamy na 30 minut. Każdy kawałek wołowiny owijamy dwoma dość grubymi plastrami boczku i związujemy najlepiej dratwą. Steki układamy na papierze do pieczenia i smażymy na patelni po 3 minuty z każdej strony. Wkładamy na 3 minuty do piekarnika. jednak
nie mam, więc nagrzałam blachę) do 250 stopni. Przygotuj spryskiwacz, bo będzie potrzebny do wytworzenia pary.
* Wyrzuć chlebek na papier do pieczenia i zrób kilka ozdobnych nacięć.
* Przełóż chleb z papierem do pieczenia delikatnie do piekarnika
* Jak tylko chleb znajdzie się w piekarniku
wylewamy do tortownicy o średnicy 27 cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 40 min. Studzimy w tortownicy. Pozostałe biszkopty przygotowujemy tak samo, z tym, że biszkopt w tortownicy 24 cm pieczemy ok. 35 minut, a w tortownicy 21 cm ok. 30 minut.
Krem