Restauracje śląskie Chorzów Al. Różana 3 41-500
1 opakowanie paluszków krabowych (surimi), 3 ogórki foliowe, puszka kukurydzy, 3 ząbki czosnku, pęczek pietruszki, majonez 1. Ogórki oraz paluszki krabowe pokroić w kostkę. Następnie dodajemy kukurydzę. 2. Czosnek rozdrobnić i wymieszać z majonezem oraz z posiekanym koprem. Nie oszczędzać kopru
1 kg buraczków czerwonych,3/4 szklanki jogurtu typu bałkańskiego (gęsty!),
1 jabłko, 3 łyżki tartego chrzanu,
2 łyżki octu balsamicznego,
miód, pieprz ziołowy,
sól, cukier,
zielenina do dekoracji (koperek, pietruszka lub podobne) Ugotuj lub upiecz buraczki w łupinach, po
1 szklanka cukru białego,
1 szklanka brązowego cukru,
1 szklanka masła,
2 jajka,
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
1 szklanka pokruszonej czekolady,
3 szklanki błyskawicznych płatków owsianych,
2 szklanki mąki,
1/2 łyżeczki soli,
1 łyżeczka sody,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 szklanka
400 g makaronu barwionego atramentem z mątwy,200 g wędzonego łososia,350 g krewetek - mogą być małe,garść pomidorków koktajlowych,oliwa,sok z 0.5 cytryny,pół kieliszka białego wina,1 świeża papryczka chili,2-3 ząbki czosnku,natka,bazylia,pieprz Makaron gotować. Łososia pokroić. Krewetki rozmrozić