równe części (tyle, ile jest grzybów). Wnętrze pieczarek wyłożyć serem, dodać listki tymianku. Posypać solą i pieprzem do smaku. Ciasto francuskie pociąć wzdłuż na paski. Owinąć każdą pieczarkę, tak aby końcówki ciasta były połączone ze sobą pod grzybem. u Zrobić kilka płytkich nacięć na wierzchu ciasta
płytkich naczyń do zapiekania. Jego brzegi smarujemy białkiem. Przykrywamy szczelnie ciastem francuskim lekko dociskając do brzegów naczynia.
7. Pieczemy około 15 minut lub do zezłocenia się wierzchu ciasta. kurczak;masło;papryka słodka;seler naciowy;jabłka;imbir;mango;kolendra;pietruszka;ciasto
1 kg renet (najlepiej nie za dużych), 1/8 kostki masła, 1/2 opakowania cukru waniliowego, kilka bukiecików rozmarynu, 1/4 opakowania mrożonego ciasta francuskiego, 1 opakowanie śmietany (18 proc. a lepiej 22 proc.) Obrane jabłka dzielimy na połówki jeśli są mniejsze, lub na ćwiartki, jeśli większe
4 piersi kaczki, 1 łyżeczka grubej soli morskiej lub kamiennej, 1-2 łyżeczki grubo utłuczonego białego pieprzu, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, 6 węgierek, 1 łyżeczka brązowego cukru Sos: 150 ml (trochę ponad 1/2 szkl.) czerwonego wina, 2 łyżki brandy, 1 kawałek cynamonu (2-3 cm), 3 goździki, 1