płytki podłogowe kamienne francuskie

Katarzyna Jodłowska, Małgorzata Górska-Niwińska

Podłoga w mieszkaniu. Jaką podłogę wybrać?

Podłoga w mieszkaniu. Jaką podłogę wybrać?

O najmodniejszych obecnie podłogach do salonu, ich wadach i zaletach oraz o tym, czy przy wyborze warto kierować się aktualnymi trendami mówi architekt wnętrz Małgorzata Górska-Niwińska z Pracowni Architektonicznej MGN.

Zawijaski grzybowe

równe części (tyle, ile jest grzybów). Wnętrze pieczarek wyłożyć serem, dodać listki tymianku. Posypać solą i pieprzem do smaku. Ciasto francuskie pociąć wzdłuż na paski. Owinąć każdą pieczarkę, tak aby końcówki ciasta były połączone ze sobą pod grzybem. u Zrobić kilka płytkich nacięć na wierzchu ciasta

Chicken pie (placek z kurczakiem)

płytkich naczyń do zapiekania. Jego brzegi smarujemy białkiem. Przykrywamy szczelnie ciastem francuskim lekko dociskając do brzegów naczynia. 7. Pieczemy około 15 minut lub do zezłocenia się wierzchu ciasta. kurczak;masło;papryka słodka;seler naciowy;jabłka;imbir;mango;kolendra;pietruszka;ciasto

Tarte tatin z rozmarynem

1 kg renet (najlepiej nie za dużych), 1/8 kostki masła, 1/2 opakowania cukru waniliowego, kilka bukiecików rozmarynu, 1/4 opakowania mrożonego ciasta francuskiego, 1 opakowanie śmietany (18 proc. a lepiej 22 proc.) Obrane jabłka dzielimy na połówki jeśli są mniejsze, lub na ćwiartki, jeśli większe

Piersi kaczki ze śliwkami

4 piersi kaczki, 1 łyżeczka grubej soli morskiej lub kamiennej, 1-2 łyżeczki grubo utłuczonego białego pieprzu, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, 6 węgierek, 1 łyżeczka brązowego cukru Sos: 150 ml (trochę ponad 1/2 szkl.) czerwonego wina, 2 łyżki brandy, 1 kawałek cynamonu (2-3 cm), 3 goździki, 1

Najnowsze