Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 4 jajka, 25 dag margaryny, 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżki kakao, 1/2 proszku do pieczenia (0.75 dag) do przygotowania formy: 1 łyżka margaryny, 1 łyżka bułki tartej Masa serowa: 1 kg tłustego sera twarogowego, 3 jajka, 10 dag masła lub margaryny, 1 1
(na 24-30 sztuk każdych):,białe:,500 g śmietanki 30-36 proc.,10 łyżeczek żelatyny spożywczej,4 łyżki cukru,1 małe opakowanie cukru wanilinowego,czarne:,500 g śmietanki 30-36 proc.,10 łyżeczek żelatyny spożywczej,30 g włoskich ciasteczek amaretti lub innych kruchych ciasteczek migdałowych,4 łyżki
na pół i jedną połówkę zetrzeć na tarce na okruszki (okruszki mogą być różnej wielkości, nie muszą być jak bułka tarta). Połowę śmietany wlać do garnka i podgrzać razem z margaryną i połamaną na płytki białą czekoladą. Podgrzewać aż czekolada i margaryna się rozpuszczą. Masę zostawić do ostygnięcia
2 łyżki przecieru pomidorowego,3 łyżki białego octu winnego,3 łyżki miodu,2 łyżki oleju,2 łyżki przyprawy grillowej z dodatkiem chilli,szczypta granulowanego czosnku,2 łyżki wody,8 pałek kurczaka W miseczce mieszamy wszystkie składniki z wyjątkiem mięsa. Udka kurczaka płytko nacinamy, polewamy
70 dag cielęciny bez kości, 1 mała główka czosnku, 2 łyżki oliwy, 1 mała czerstwa bułka, 1 łyżka przecieru pomidorowego, 1 szklanka białego wytrawnego wina Mięso pokroić w dużą kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę i obrumienić. Bułkę zemleć, czosnek drobno posiekać i dodać wraz z przecierem i winem