płytki białe bezfugowe

redakcja

Za mała kuchnia? Mamy rozwiązania idealne! 3 sposoby na to jak optycznie powiększyć kuchnię

Za mała kuchnia? Mamy rozwiązania idealne! 3 sposoby na to jak optycznie powiększyć kuchnię

Twoja kuchnia w bloku jest niewielka? Masz dość wrażenia, że przestrzeń jest przytłaczająca i ciasna? Podczas remontu chciałbyś postawić na rozwiązania, dzięki którym optycznie powiększysz kuchnię? Jeśli tak, to mamy dla Ciebie 3 sposoby na sprytne zaaranżowanie małej przestrzeni. Zobacz, na co należy zwrócić uwagę, by nieduża kuchnia w bloku stała się przestronniejsza i ładniejsza.

Płytki ceramiczne: z fugą, czy na styk?

Zainteresowanie bezfugowym klejeniem płytek ceramicznych jest coraz większe. Technologia ta ma zapewnić uzyskanie dużej, maksymalnie równej i jednorodnej płaszczyzny. Warto jednak przyjrzeć się bliżej tej technologii, bo zastosowanie jej może okazać się ryzykowne.

Rafaello z białą czekoladą

na pół i jedną połówkę zetrzeć na tarce na okruszki (okruszki mogą być różnej wielkości, nie muszą być jak bułka tarta). Połowę śmietany wlać do garnka i podgrzać razem z margaryną i połamaną na płytki białą czekoladą. Podgrzewać aż czekolada i margaryna się rozpuszczą. Masę zostawić do ostygnięcia

Soczyste udka kurczaka

2 łyżki przecieru pomidorowego,3 łyżki białego octu winnego,3 łyżki miodu,2 łyżki oleju,2 łyżki przyprawy grillowej z dodatkiem chilli,szczypta granulowanego czosnku,2 łyżki wody,8 pałek kurczaka W miseczce mieszamy wszystkie składniki z wyjątkiem mięsa. Udka kurczaka płytko nacinamy, polewamy

Cielęcina z czosnkiem

70 dag cielęciny bez kości, 1 mała główka czosnku, 2 łyżki oliwy, 1 mała czerstwa bułka, 1 łyżka przecieru pomidorowego, 1 szklanka białego wytrawnego wina Mięso pokroić w dużą kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę i obrumienić. Bułkę zemleć, czosnek drobno posiekać i dodać wraz z przecierem i winem

Sałatka z letnich owoców w maraschino

25 dag truskawek, 25 dag jeżyn, 25 dag malin, 1/4 szklanki Maraschino lub innego likieru wiśniowego (Nalewka Babuni), płatki białej róży do dekoracji Owoce kroimy w plasterki, przekładamy do płytkiego naczynia. Skrapiamy likierem i delikatnie mieszamy. Odstawiamy do zmacerowania na co najmniej 30

Sos szafranowy do szparagów

2 niepełne łyżki mąki pszennej, * 1 1/2 łyżki masła, * 2/3 szklanki wywaru ze szparagów, * 6 łyżek śmietanki 12-procentowej, 3 łyżki białego wytrawnego wina, * sok i skórka otarta z 1/2 cytryny, * szczypta nitek szafranu, * sól, * świeżo zmielony biały pieprz Z masła i mąki sporządzić białą

Najnowsze