płyta gazowa szerokość 50 cm

Katarzyna Jodłowska, MP

Płyta indukcyjna. Jak wybrać odpowiednią płytę do domu

Płyta indukcyjna. Jak wybrać odpowiednią płytę do domu

Płyta indykcyjna to królowa wśród płyt grzewczych. Co prawda wymaga specjalnych naczyń, ale jest bezkonkurencyjna pod względem szybkości gotowania i utrzymywania w czystości. Zanim jednak zdecydujemy się na zakup konkretnego modelu, warto wziąć pod uwagę kilka kluczowych kwestii.

Urządzenia Smeg: włoski design, który stylowo urządzi każdą kuchnię

Smeg kojarzy się z awangardowym designem o opływowym kształcie i wyjątkowych kolorach. To cechy, które wyróżniają urządzenia marki Smeg z linii retro - 50's Style. Przedstawiamy ciekawe propozycje do każdej kuchni.

Łazienka: 20 pomysłów na schowki

W małej łazience schowki są może nawet ważniejsze niż w przestronnym pomieszczeniu. Bo jeśli kosmetyki i inne drobiazgi będą przechowywane na wierzchu, we wnętrzu szybko zapanuje bałagan.

Kuchenki - z czego wybierać

, wentylacja obudowy), drabinki, szyny teleskopowe ułatwiające wysuwanie blach lub wysuwane wózki, termosondę, obrotowy rożen lub szpikulce do pieczenia szaszłyków itp. Wymiary. Kuchenki wolno stojące mają wysokość około 85 cm (można ją regulować nóżkami), głębokość 50-60 cm i szerokość 50-90 cm. Można je

Jedyna na rynku kuchnia wolno stojąca z białego szkła

korzystną cenę, model ten stanowi alternatywę dla zestawu piekarnika i płyty do zabudowy. Z kuchnią KGE 3495 B FUT dzięki jej korzystnym wymiarom, czyli szerokości 50 cm , zyskuje się znacznie większą swobodę aranżacji kuchennej przestrzeni. Szkło hartowane firmy Schott , z

Piekarniki: gorący temat

miejscu i na dogodnej wysokości, np. w słupku czy wysokiej zabudowie. Jak duży powinien być piekarnik? Standardowe mają szerokość i wysokość około 60 cm; tzw. kompaktowe, o zmniejszonych wymiarach (niestety, dość drogie) - szerokość do 50 cm lub

Rodzaje kuchenek elektrycznych

Rodzaje kuchenek elektrycznych

grzejnymi we wspólnej obudowie. Mają wysokość około 85 cm (można ją regulować nóżkami), głębokość 50-60 cm i szerokość 50-90 cm. Pojemność piekarnika to zwykle 53-56 l. Można je wpasować w ciąg standardowych szafek kuchennych, choć wtedy ścianki boczne przylegające do szafek trudno zabezpieczyć przed

Planujemy kuchnię

Planujemy kuchnię

szerokość wnętrza, oraz pionowe, np. wysokość wnętrza, wysokość, na której znajduje się parapet. Plan kuchni oraz widoki poszczególnych ścian rysujemy w skali 1:20 (1 metr w rzeczywistości to 5 cm na papierze). Nie zapomnijmy zaznaczyć okien, drzwi, pionów wodnych, kanalizacyjnych i gazowych, występów ścian

15 najciekawszych nowości 2010 do domu i mieszkania

nietypowej konstrukcji umożliwiają pełne wykorzystanie przestrzeni oraz stwarzają nieograniczone możliwości aranżacyjne. Przeczytaj więcej Zestaw Trio jest jedynym produktem na  rynku zawierającym trzy najczęściej używane urządzenia kuchenne: płytę grzejną (elektryczną lub gazową), piekarnik i

GRISSINI

poprzek na paski szerokości 1 cm. Każdy pasek rozwałkować palcami, jednocześnie rozciągając na wałeczek długości około 25 cm. Ułożyć paluszki na natłuszczonej blasze i upiec. drożdże;

Polenta

min. Blachę (28 x 18 x 5 cm) wysmarować 2 łyżeczkami oleju. Przełożyć kaszę i rozsmarować ją równą warstwą na dnie blachy. Pozostawić bez przykrycia na 8 godz. w temperaturze pokojowej, by polenta stwardniała. Następnie przełożyć ją na stolnicę, pokroić wzdłuż krótszego boku na paski szerokości 3 cm

Wieprzowina tonkatsu

zmiel w malakserze, przesyp na talerz. Na drugi talerz wbij jajka. Plasterki mięsa panieruj w jajkach i tartej bułce jak nasze kotlety schabowe. Usmaż na tłuszczu na złoty kolor, potem pokrój w paseczki o szerokości 1,5 cm. Przygotuj sos tonkatsu, mieszając wszystkie składniki. Podawaj do mięsa. schab

Faworki trydenckie

50 dag maki pszennej, 1 szklanka mleka, 10 dag cukru, 2 jajka, 25 ml mocnej wódki (w oryginalnym włoskim przepisie grappa), 5 dag smalcu, 2 łyżki oleju, 1 proszek do pieczenia, skórka otarta z 1 cytryny, szczypta soli, do smażenia faworków: 3 kostki smalcu lub 2 szklanki oleju rzepakowego, do

Faworki - przepis z kuchni staropolskiej

zagniatamy ręką. Prawidłowo wyrobione powinno być gładkie i na przekroju usiane otworkami. Ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy i kroimy w paski o szerokości ok. 3- 4 cm i długości 8 -10 cm. Każdy pasek nacinamy w środku i przekładamy przez przecięcie. Smażymy na rozgrzanym smalcu lub oleju z obu stron na

Najnowsze