płyta gazowa 5 palników

Karolina Kielak

Garnki na kuchnię indukcyjną - jakie powinny być? Przegląd modeli

Garnki na kuchnię indukcyjną - jakie powinny być? Przegląd modeli

Popularność płyt indukcyjnych nieustannie rośnie, a tym samym zapotrzebowanie na garnki na indukcję. W przypadku płyt indukcyjnych niezbędną kwestią jest dobór odpowiednich garnków, przystosowanych do tego typu płyty, o odpowiednich parametrach i jakości wykonania. Postanowiliśmy przyjść z pomocą i podpowiedzieć, jakie garnki na indukcję należy wybrać.

15 najciekawszych nowości 2010 do domu i mieszkania

Zobacz ciekawe nowości sklepach budowlanych i wykończeniowych w 2010 r

Planujemy kuchnię

Nowoczesna czy tradycyjna, mała czy duża, z kątem do jedzenia czy z osobną jadalnią? Jako zamknięte pomieszczenie czy aneks pokoju dziennego? Przede wszystkim kuchnia musi być funkcjonalna.

Kupujemy gonty bitumiczne

rozwiązaniem jest podgrzewanie gontów już po ich ułożeniu za pomocą małego palnika gazowego lub nawet opalarki - klej wystarczy tylko aktywować termicznie, dostarczając niewielką ilość ciepła. Drugą możliwością jest zastosowanie kleju bitumicznego do podklejenia każdego ułożonego

Tarta z kolorową papryką

usuń folię i ciężarki, posmaruj roztrzepanym jajkiem i podpiekaj jeszcze około 5 minut Przygotuj farsz: jajka wymieszaj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Papryki opiecz w piecyku lub nad palnikiem kuchenki gazowej i obierz ze skóry. Następnie pokrój na paski, ułóż na cieście, posyp tartym serem i

Dyniowy tażine

na europejskiej kuchence gazowej pod warunkiem posiadania żeliwnej płytki na palnik, dzięki której ciepło palnika równomiernie rozkłada się na większej powierzchni.Punktowy sposób grzania palnika nie służy, ani naczyniu dostosowanemu do używaniu na żarze ogniska ani gotowanym potrawom. Niestety swoją

Makaron smażony z kurczakiem i warzywami

, ani kuchenki gazowej, dlatego robię wszystko na mocno rozgrzanej patelni z grubym dnem, cały czas na pełnej mocy palnika. Rozgrzewamy w patelni 3-4 łyżki oleju i obsmażamy w niej mięso do momentu, aż puści sok(max 5 minut). Wyjmujemy mięso razem z płynem do miski, czyścimy patelnię i ponownie

Irańskie ciasteczka Baamieh

125 gram mąki, 3 duże jaja, 200 gram cukru, 4-5 łyżek oleju, 2-3 łyżki wody różanej, 2 szklanki wody. Wymieszać olej ze szklanką wody i 1-2 łyżkami cukru. Zagotuj. Wsyp mąkę, energicznie mieszając. Jak zacznie gęstnieć (woda będzie wyparowywać) zdejmij z palnika. Wystudź. Po przestudzeniu dodaj

Szybki kurczak curry

pieprzem. 3. Na rozgrzaną patelnię kładziemy kurczaka i lekko podsmażamy. 4. Następnie bierzemy naczynie z palnika i wlewamy śmietankę. 5. Wszystko mieszamy i kładziemy na palnik. 6. Chwilę gotujemy i dodajemy resztę składników (dla smaku dodać jeszcze soli i pieprzu ; jak ktoś lubi ostrzejsze

Najnowsze