usuń folię i ciężarki, posmaruj roztrzepanym jajkiem i podpiekaj jeszcze około 5 minut
Przygotuj farsz: jajka wymieszaj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Papryki opiecz w piecyku lub nad palnikiem kuchenki gazowej i obierz ze skóry. Następnie pokrój na paski, ułóż na cieście, posyp tartym serem i
na europejskiej kuchence gazowej pod warunkiem posiadania żeliwnej płytki na palnik, dzięki której ciepło palnika równomiernie rozkłada się na większej powierzchni.Punktowy sposób grzania palnika nie służy, ani naczyniu dostosowanemu do używaniu na żarze ogniska ani gotowanym potrawom. Niestety swoją
, ani kuchenki gazowej, dlatego robię wszystko na mocno rozgrzanej patelni z grubym dnem, cały czas na pełnej mocy palnika.
Rozgrzewamy w patelni 3-4 łyżki oleju i obsmażamy w niej mięso do momentu, aż puści sok(max 5 minut). Wyjmujemy mięso razem z płynem do miski, czyścimy patelnię i ponownie
125 gram mąki,
3 duże jaja,
200 gram cukru,
4-5 łyżek oleju,
2-3 łyżki wody różanej,
2 szklanki wody. Wymieszać olej ze szklanką wody i 1-2 łyżkami cukru. Zagotuj. Wsyp mąkę, energicznie mieszając. Jak zacznie gęstnieć (woda będzie wyparowywać) zdejmij z palnika. Wystudź.
Po przestudzeniu dodaj
pieprzem.
3. Na rozgrzaną patelnię kładziemy kurczaka i lekko podsmażamy.
4. Następnie bierzemy naczynie z palnika i wlewamy śmietankę.
5. Wszystko mieszamy i kładziemy na palnik.
6. Chwilę gotujemy i dodajemy resztę składników (dla smaku dodać jeszcze soli i pieprzu ; jak ktoś lubi ostrzejsze