Manga Sushi to japońska restauracja przy ulicy Szobera na warszawskim Bemowie.
Manga Sushi mieści się pośród blokowiska z tak zwanej wielkiej płyty, co sprawiło, że... mazowieckie Warszawa Szobera 5/ paw. 8 01-318
pół dyni,papryka czerwona,papryka żółta,2 marchewki,4-5 ziemniaków,2 liście laurowe,ziele angielskie,2 udka z kurczaka,sól,pieprz,chili,pół słoiczka przecieru pomidorowego,opcjonalnie: prażone pestki dyni Udka zalać ok. 2 litrami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie i pieprz, zagotować i
nadmiaru tłuszczu, osuszyć i posmarować z obu stron przygotowanym sosem. Rozgrzać piekarnik do 200°C. Na rozgrzaną patelnię położyć pierś z kaczki skórą do dołu, smażyć 5 min., obrócić mięso i smażyć jeszcze 2 minuty, zdjąć z płyty, odlać wytopiony tłuszcz. Posmarować mięso raz jeszcze sosem i piec w
o grubości ok. 5 mm, zgrilować na rozgrzanej płycie grillowej lub perforowanej patelni teflonowej. Przekładać musem z ryby. Uformować małe walce i udekorować łosoś;cukier;wino białe;oliwki;kapary;koperek;tofu;cytryna;pomarańcze;
kość schabowa lub żebrowe,2 marchewki,1 pietuszka,1 plasterek selera,1 srednia cebula,5 ziarenek ziela angielskiego,sól,pasta pomidorowa,pół łyżeczki pieprzu ziołowego,2-3 łyżki smalcu,2 litry wody,1 łyżka mąki,1 śmietana (18-12%)wegeta do smaku(ale nie duzo!) Gotujemy kostki schabowe lub żebrowe z