płyta aluminiowa ryflowana do kuchni

Tekst: Mila Crewe-Brown, Agnieszka Rezler, MŚ Stylizacja: Leana Schoeman

Wnętrza: dom w kontenerze w Pretorii

Wnętrza: dom w kontenerze w Pretorii

Czy kilka żeliwnych skrzyń przeniesionych dźwigiem budowlanym może ucieleśnić marzenie o przyjaznym, komfortowym miejscu do życia? Tak, jeśli tylko dodamy do kompozycji nieposkromioną fantazję, radosne kolory i południowoafrykańskie słońce!

Ściany dekoracyjne: co zamiast farby i płytek

Postaw na ścianę. Zobacz materiały ścienne, które w oryginalny sposób pomogą wykończyć powierzchnie ścian lub ich fragmenty. Będą udaną alternatywą tradycyjnych farb i płytek ceramicznych lub ich nietypowym dopełnieniem.

Plastry pieczonej wołowiny marynowanej w estragonie i soli morskiej z sosem miodowo-balsamicznym

. Zamarynowaną wołowinę obsmaż z obu stron na grillu lub patelni ryflowanej (doprawiając w trakcie solą morską i czarnym pieprzem) i wstawć do piekarnika rozgrzanego do 200 st C na około 5-10 minut (wg własnych upodobań). Umytą sałatę połącz z pokrojonymi w cząstki pomidorkami, orzechami nerkowca i parmezanem

Gallery

Restauracja Gallery mieści się w centrum Bydgoszczy, przy płycie Starego Rynku. Serwuje dania kuchni międzynarodowej - w menu można znaleźć m. innymi potrawy kuchni francuskiej, niemieckiej... kujawsko-pomorskie Bydgoszcz Stary Rynek 15-21 85-105

Grillowane pieczarki z żółtym serem

10 większych pieczarek, 70 g sera Edamskiego MSM Mońki, sól, pieprz mielony Pieczarki oczyścić i umyć, następnie wyciąć ogonki, oprószyć solą i zmielonym pieprzem. Środki pieczarek wypełnić startym na tarce serem żółtym i ułożyć na ruszcie lub posmarowanej olejem tacce aluminiowej. Grillować ok. 10

Polędwiczka wieprzowa z morelami

wyściełanej folią aluminiową. Morele mieszamy z odłożoną musztardą morelową, przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy je w jednej warstwie dookoła mięsa, pieczemy 15 minut na górnym poziomie rozgrzanego piekarnika. Mięso wyjmujemy, układamy na desce i czekamy około 5 minut, by soki dobrze się w nim rozłożyły

Chleb z purée i pestkami dyni

wymieszać, aby składniki się połączyły na jednolitą masę. Formę do pieczenia chleba (najlepiej 22 x 12 cm) wysmarować cienko oliwą z oliwek, posypać dwiema łyżkami otrąb. Nałożyć ciasto do przygotowanej formy. Uderzyć nią lekko kilka razy o blat w kuchni, aby ciasto dokładnie wypełniło formę. Jego wierzch

Najnowsze