. Zamarynowaną wołowinę obsmaż z obu stron na grillu lub patelni ryflowanej (doprawiając w trakcie solą morską i czarnym pieprzem) i wstawć do piekarnika rozgrzanego do 200 st C na około 5-10 minut (wg własnych upodobań). Umytą sałatę połącz z pokrojonymi w cząstki pomidorkami, orzechami nerkowca i parmezanem
Restauracja Gallery mieści się w centrum Bydgoszczy, przy płycie Starego Rynku. Serwuje dania kuchni międzynarodowej - w menu można znaleźć m. innymi potrawy kuchni francuskiej, niemieckiej... kujawsko-pomorskie Bydgoszcz Stary Rynek 15-21 85-105
10 większych pieczarek, 70 g sera Edamskiego MSM Mońki, sól, pieprz mielony Pieczarki oczyścić i umyć, następnie wyciąć ogonki, oprószyć solą i zmielonym pieprzem. Środki pieczarek wypełnić startym na tarce serem żółtym i ułożyć na ruszcie lub posmarowanej olejem tacce aluminiowej. Grillować ok. 10
wyściełanej folią aluminiową. Morele mieszamy z odłożoną musztardą morelową, przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy je w jednej warstwie dookoła
mięsa, pieczemy 15 minut na górnym poziomie rozgrzanego piekarnika. Mięso wyjmujemy, układamy na desce i czekamy około 5 minut, by soki dobrze się w nim rozłożyły
wymieszać, aby składniki się połączyły na jednolitą masę. Formę do pieczenia chleba (najlepiej 22 x 12 cm) wysmarować cienko oliwą z oliwek, posypać dwiema łyżkami otrąb. Nałożyć ciasto do przygotowanej formy. Uderzyć nią lekko kilka razy o blat w kuchni, aby ciasto dokładnie wypełniło formę. Jego wierzch