płyn do usuwania tłuszczu

JG

Jak dbać o garnki i patelnie?

Jak dbać o garnki i patelnie?

Dobre garnki i patelnie wcale nie są tanie. Jeśli właściwie o nie zadbasz, będą służyć Ci latami, a Ty oszczędzisz na ich kupowaniu. Jak zatem dbać o garnki i patelnie?

Jak pielęgnować podłogi? Diabeł tkwi w szczegółach

Podłoga jest niezwykle ważnym elementem aranżacji wnętrza. Dobrze dobrana może powiększyć mieszkanie, ocieplić je, podzielić pokój na strefy, dodać charakteru pomieszczeniu bez wyrazu. Podpowiemy, jak pielęgnować różne rodzaje podłóg, aby służyły na lata.

Specjaliści do wszystkiego, czyli jak posprzątać mieszkanie szybko i łatwo

Wiosenne porządki to czas mycia okien, czyszczenia domowych sprzętów oraz generalnych porządków w kuchni i łazience. Zobaczmy, jakie preparaty poleca marka Muscle.

Czym wyczyścić plamy na lakierowanej podłodze

Czym wyczyścić plamy na lakierowanej podłodze

. Wtedy czyszczony fragment odzyska kolor. Czym wyczyścić plamy na drewnianej podłodze: Asfalt, masło, sok, mleko, śmietana, piwo, wino, owoce usuniemy wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Czekolada, tłuszcz, olej, pasta do butów zmyją się benzyną ekstrakcyjną Smugi z obcasa, smoła

Okna: jak czyścić rolety i żaluzje

Okna: jak czyścić rolety i żaluzje

Rolety Kurz i inne zabrudzenia usuwamy z tkaniny na sucho - ściereczką z mikrofibry albo odkurzaczem. Niewielkie plamki możemy delikatnie zeskrobać lub wytrzeć gumką. Trudne do usunięcia zabrudzenia spróbujmy przetrzeć lekko wilgotną gąbką z dodatkiem łagodnego detergentu. Należy to robić

Pielęgnacja barwionych podłóg drewnianych

Pielęgnacja barwionych podłóg drewnianych

, Intensywny zmywacz i Olej pielęgnacyjny. Mydło podłogowe stosowane jest do czyszczenia olejowanych powierzchni drewnianych. Intensywny zmywacz usuwa różnego rodzaju zabrudzenia, m.in. tłuszcze, nikotynę oraz stare warstwy mydła podłogowego. Olej pielęgnacyjny odświeża i pielęgnuje drewno, jest zalecany jako

Rodzaje kuchenek elektrycznych

Rodzaje kuchenek elektrycznych

teleskopowe;- system czyszczenia ścianek - mogą to być specjalne wkłady katalityczne w ściankach, które powodują wypalenie resztek potraw i tłuszczu osadzonych na ściankach. Po schłodzeniu ścianek resztki usuwa się szczoteczką. Innym rozwiązaniem jest specjalna łatwa do czyszczenia emalia na ściankach

Wiosenne porządki z aktywnymi kapsułkami Mr Muscle do mycia podłóg

niebieski na bazie amoniaku). Usuwa natrętny brud i tłuszcz, a przede wszystkim czyści do połysku bez smug. Rekomendowana cena półkowa: 7,99 - 8,99 zł. - Mr Muscle Żel do udrażniania rur to skuteczny środek w postaci żelu do udrażniania zapchanych odpływów kuchennych i łazienkowych. Rekomendowana cena

Bulion drobiowy

, przyprawić solą. Gotować godzinę. Aby bulion był klarowny, co jakiś czas usuwać szumowiny łyżką cedzakową. Zdjąć z ognia, płyn odcedzić przez sitko. Warzywa i mięso wyjąć. Używając papierowych ręczników, zebrać z powierzchni nadmiar tłuszczu. mięso;kurczak;woda;pietruszka;por;seler;cebula;pieprz;

Sznycel cielęcy po wiedeńsku

1/2 kg udźca cielęcego,1-2 jajka,bułka tarta,olej rzepakowy do smażenia,sól,pieprz,cytryna Tniemy udziec na plastry dwucentymetrowej grubości, usuwamy tłuszcz i błonę. Największe części przeznaczymy na kotlety. Rozbijamy je tłuczkiem na grubość około jednego centymetra. Posypujemy solą i pieprzem

Chleb graham

3 dkg drożdży ,4 dkg cukru,sól,1/2 l płynu (mleko; serwatka; maślanka; woda), 75 dkg mąki pszenno-razowej,25dkg mąki pszenno pytlowej,tłuszcz do smarowania formy Mąkę przesiać do miski, zostawić w ciepłym miejscu, 2 wąskie długie foremki posmarować tłuszczem oprószyć mąką. Drożdże rozetrzeć z

Borowiki duszone w kwaśnej śmietanie

tłuszcz. Dodaj posiekaną w kostkę cebulę i rozmrożone, pokrojone w grubą kostkę borowiki. Borowiki wstępnie posól. Puszczą dużo wody, trzeba więc powoli je dusić, aż płyn odparuje. W momencie, gdy grzyby zaczną się topić w tłuszczu, dodaj mąkę i zasmaż. Dodaj do borowików kwaśną śmietanę, dopraw solą i

Sandacz w białym sosie winnym

na porcje, oprószyć mąką, usmażyć na oliwie, zdjąć z patelni i trzymać w ciepłym miejscu (tłuszcz po smażeniu ryby zachować). Przygotować sos: na patelnię z tłuszczem po smażeniu ryby wlać wino i, podgrzewając, zredukować płyn do 1/3 objętości. Dodać śmietanę i gotować, aż połowa płynu wyparuje. Sos

Najnowsze