płyn do mycia gresu polerowanego

Kilka prostych porad, jak ułatwić życie alergikowi (nie tylko wiosną)

Kilka prostych porad, jak ułatwić życie alergikowi (nie tylko wiosną)

Alergia to uciążliwa dolegliwość, która wiąże się z koniecznością odpowiedniego zaaranżowania wnętrz. Co powinno się znaleźć w domu przyjaznym alergikowi, a czego należy unikać?

Ściany między szafkami w kuchni. Jak wykończyć taką przestrzeń?

Fragment ściany nad kuchennym blatem pomiędzy ciągiem dolnych i górnych szafek to newralgiczne miejsce w każdej kuchni. Może być niezwykłą ozdobą pomieszczenia, jak również subtelnym tłem kuchennej zabudowy. Oto kilka pomysłów na wykończenie tej przestrzeni

Lekki pilaw

por,masło,olej,300 g mielonego mięsa,1.5 szklanki ryżu,garść mrożonej fasolki szparagowej,marchewka,majeranek Pora myjemy, kroimy w krążki, podsmażamy na maśle, przekładamy na talerzyk, a na patelni rozgrzewamy olej i kilka minut smażymy mielone mięso. W rondlu rozgrzewamy 4 łyżki oleju, szklimy

Deser jogurtowy z biszkoptami

2 duże gruszki (lub 8-9 świeżych fig),Syrop:,2 łyżki grenadiny,szklanka wody,2 łyżki cukru,3 ziarna kardamonu,ok. 120 g biszkoptów (4-5 ciastek na porcję),ok. 500 g naturalnego gęstego jogurtu Gruszki myjemy, obieramy, kroimy na ćwiartki. Usuwamy pestki i kroimy owoce na cienkie plasterki (jeżeli

Ryba panierowana na słodko-kwaśno

, przyprawa w płynie (maggi), olej do smażenia Filety kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, octem i przyprawą w płynie. Pozostawiamy do nasiąknięcia na około 15 min. Panierkę przygotowujemy z ubitych jajek, do których dodajemy mączkę kukurydzianą i wódkę. Po ubiciu kostki ryby obtaczamy w panierce. Po

Czekoladowe miseczki na Walentynki - przepis blogera

6-8 sztuk balonów,300 g czekolady wg upodobania (mleczna, gorzka lub biała) Balony dmuchamy, aż osiągną mniej więcej wielkość orzecha kokosowego. Myjemy je dokładnie pod bieżącą wodą, najlepiej gąbką z dodatkiem płynu do mycia naczyń, dokładnie płuczemy i osuszamy. Czekoladę topimy w kąpieli

Kompot z suszonych owoców

po 200 g suszonych śliwek, suszonych moreli i rodzynek,100 g suszonych fig,1.5-2 l wody,4 łyżki cukru,3 goździki,łyżeczka cynamonu Suszone owoce myjemy, wrzucamy do garnka z wodą, słodzimy, dodajemy goździki, odstawiamy do namoczenia na 15 minut. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu

Najnowsze