40 dag surowego fileta z łososia norweskiego, 100 ml sosu sojowego (Kikkoman), 1/2 łyżeczki japońskiego chrzanu wasabi, Świeży filet z łososia pokrój na cieniutkie plasterki, ułóż na talerzykach. Przygotuj sos: zmiksuj chrzan wasabi z marynowanym imbirem, sosem sojowym, oliwą oraz miodem. Skrop
3 łyżki gruboziarnistej musztardy, sok z 1 cytryny, 2 łyżki siekanego kopru, 0.5 kg pokrojonego łososia wędzonego, gałązka kopru, cytryna, 3 łyżki miodu Składniki sosu wymieszać. Na białym talerzu ułożyć plastry łososia, gałązkę kopru i cząstki cytryny. Osobno podać sos. musztarda;łosoś;cytryna
5 pałek kurczaka,
marynata:,
2 ząbki czosnku,
1 szklanka sosu sojowego,
sok wyciśnięty z 1/2 pomarańczy,
2 łyżki miodu,
1/2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku (ostrej lub słodkiej - według gustu),
rukola i plastry z 1/2 pomarańczy W brytfance do pieczenia wymieszaj składniki marynaty: posiekany
minut. Danie podajemy z ryżem i pomarańczami pokrojonymi w plastry. kurczak;sos sojowy;miód;imbir;rosół;czosnek;wódka;
Ok. 1.5 kg niedużych borowików,
łyżka soli,
Marynata:,
szklanka octu 10-proc.,
3 szklanki przegotowanej wody,
po 4 łyżki miodu i cukru,
łyżka soli,
po 6-7 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu,
1-2 listki laurowe,
mała cebula Umyte małe borowiki lub kapelusze większych grzybów włożyć do