ozdupka krok po krok

Topielec krok po kroku

2 szklanki mąki pszennej,120-130 g sklarowanego masła,2 jajka,1/3 szklanki mleka,pół szklanki cukru,50-70 g świeżych drożdży,opakowanie cukru waniliowego,szczypta soli,cukier puder do posypania Drożdże wsypujemy do ogrzanego kubka, ucieramy z łyżeczką cukru, rozprowadzamy letnim mlekiem. Odstawiamy

Kotlety mielone krok po kroku

700 g mielonego mięsa (najlepiej wieprzowo-wołowego), 2 jajka, 1 cebula, 1 czerstwa bułka, mleko (lub woda) do namoczenia bułki, sól i pieprz, bułka tarta do obtaczania kotletów, olej do smażenia Bułkę namocz w mleku lub w wodzie. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Włóż mięso do miski i dodaj po

Zupa rybna krok po kroku

1 ryba (szczupak, pstrąg, sandacz - około 800 g), 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/2 selera, 1 mały por (lub 1/2 dużego), sok z 1/2 cytryny, listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, szczypta białego pieprzu, sól, 1/2 pęczka zielonej pietruszki do posypania Rybę bardzo dokładnie umyj. Mięso

Gołąbki z mięsem krok po kroku

1 duża główka kapusty włoskiej (około 1.2 kg), 700-800 g mieszanego mielonego mięsa (wieprzowego i wołowego), 2 cebule, 2 łyżki oleju, 1-2 jajka, 1 czerstwa bułka, 2 szklanki bulionu, 1/2 szklanki mleka, 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego, 2 łyżki kwaśnej śmietany 18 proc., sól, pi

M A Biznes s.c. Aneta Stefańska Marcin Krok

Restauracje podkarpackie Rzeszów 3 Maja 7 35-030

Najnowsze